Annons

Annons

Annons

Annons

Gullänget

Insändare
Ta inte bort skogen vid Skärpeskolan

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Robbin Norgren

Annons

Till hösten ska omorganisationen av skolorna i Gullängetområdet sjösättas. Barn från ett större upptagningsområde kommer att inrymmas i Skärpeskolan. Många barn får ett längre avstånd till skolan, vilket skapar nya utmaningar då eleverna är för unga för att gå längre sträckor på trafikerad väg själva och behöver få skjuts upp till skolan. Detta gör att trafiken upp till Skärpeskolan kommer att öka från och med i höst. Förutom den negativa miljöpåverkan detta innebär så blir det också en brist på parkeringsplatser.

Annons

Annons

Detta vill man nu åtgärda genom att ta bort hela skogspartiet väster om skolan och ersätta med parkeringar och busshållplats. Resultatet blir en negativ påverkan på stadsbilden, ökad insyn mot förskolans lekytor samt en högre ljudnivå från Skärpedvägen. Inte sällan åker det förbi lastbilar där som tar en ”genväg” till Björnavägen. I nuläget är det många barn i området som leker i skogen. På våren finns dessutom ett stort bestånd av blåsippor där och det finns många bra träd för kojbyggen.

Bättre vore att använda gräsytan nedanför skogen till busshållplats men låta bilarna parkera längs med Skärpedvägen. I nuläget finns en parkeringsficka där som man skulle kunna utöka så att den blir längre. Man kan även ha en ”drive-in-lämningplats” bredvid busshållplatsen där man endast får stå några minuter. En annan vettig åtgärd är att utöka möjligheterna till skolskjuts för de yngre eleverna som inte har rätt till det i nuläget.

Örnsköldsviks kommun behöver bli bättre på att tänka långsiktigt i stället för att ständigt göra nödlösningar som barnen förlorar på. Låt barnen få vara vinnare denna gång och ge dem den lugna och trygga utemiljö som de förtjänar.

Förälder och boende i området

Annons

Annons

Till toppen av sidan