Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Sune Hörnström är en underfundigt kvick Anundsjöbo

Som gubben i lådan dök Sune Hörnström upp på Bergsgatan den 3 maj vid ett musikcafé med Ronnie Sahlén och Pär-Åke Stockberg.

Detta är en läsartext.

Sune Hörnström utklädd på Bergsgatan som en ”Gammal gubbe och äldre ändå”. Foto: Kjell Larsson

Annons

Han har bott 32 år i Solberg och då får man väl räkna Sune Hörnström som Anundsjöbo, fast Sune är noga med att påpeka att han är född i Sidensjö. Har man dessutom publicerat två skivor med dikter på Anundsjömål, då tycker nog de flesta att det räcker för att bli kallad Anundsjöbo. Det tyckte åtminstone publiken på Bergsgatan som gav honom en rungande applåd då han klev upp på scen utklädd som en ”Gammal gubbe och äldre ändå”.

Annons

Annons

Sune som är kvick i tanken, är mycket underfundig och med sina ofta småfräcka antydningar framkallar han på löpande band skratt från publiken. De' e' inte åldern som gör att man e' gammal, stämmer i högsta grad in på Sune Hörnström, som är inne på sitt 88:e år. Han har barnasinnet kvar och har blivit en följetong på Bergsgatan med sitt oefterhärmliga sätt att ta fram episoder från den gamla tiden.

Fortsättning lär följa i höst, då det finns så mycket mer att ösa ur från Sunes diktsamlingar sparade på två cd-skivor, vilka finns utlagda på Youtube.

Kjell Larsson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy