Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Aktiv helg för turistföreningen i Ö-vik

STF lokalförening i Örnsköldsvik sköter tillsammans med Kultur & Fritid de närmaste två milen av Höga Kustenleden, från centrala Örnsköldsvik till Sandlågan. Eller tvärt om.

Detta är en läsartext.

Målar- och röjargäng på Hk-leden. Foto Kurt Söderlund

Annons

På senare tid har vi tvingats att hitta nya vägar. Först på sträckan Småtjärnarna - Svedje där leden numera går via Hamptjärnen. Sen byggdes slussen om förra sommaren och vandrarna tvingades ut på asfaltväg via Modovägen. Sista biten via Kusthöjden till centrum stängdes på grund av tung byggtrafik. Den sträckan är fortfarande stängd.

Nu är slussen öppen för överfart igen och vandrarna kan använda den tidigare slingan förbi Kempehallen upp till Hörnsjön. Genom förståelse och välvilja av ortsbor, föreningar och myndigheter har vi fått tillåtelse att leda vandrarna vidare upp på Varvsberget där de får ett magnifikt första intryck av Örnsköldsvik innan de tar den branta nedfarten via resecentrum till målet i Hamnparken.

Annons

Annons

Många kom på vår information i söndags. Foto Kurt Söderlund.

I maj månad röjs, skyltas och markeras de nya sträckorna. Och snälla vän av ordning, ändra inte på skyltarna, vi sköter det. Vi försöker även, i samarbete med fler intressenter att få liften vid hoppbacken att rulla mera i sommar.

Söndagen 8/5 bjöd vi på kaffe och grillkorv, sålde lotter och informerade vid Hörnsjön. Femton liter kokkaffe och 85 korvar gick åt i solskenet så vi räknar med att cirka 75 personer kom och myste med oss.

Den 22/5 visar vi matlagning utomhus och den 30/5 vandrar vi med Alpackor. Kolla Facebook eller vår hemsida. Välkomna.

Jan Lindmark

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy