Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Västansjö manskör sjöng in våren på kyrktrappan

Dagarna närmade sig valborg och via media hade jag blivit informerad om att Västansjö manskör skulle sjunga in våren uppe på kyrktrappan.

Detta är en läsartext.

Västansjö manskör på kyrktrappan.

Annons

Sagt och gjort , det blev kyrktrappan. Men på vägen upp kom jag att tänka på alla andra manskörer. Vart hade dom tagit vägen. Domsjö manskör kände jag till liksom Allmänna Sången med den entusiastiske Bert Wennman som ledare. Kyrkokörerna med sina ledare finns ju turligt kvar men av manskörer är det visst så illa att det är bara Västansjö som lever vidare och juste nu med en tillfällig ledare i dirigenten Ann Marie Andersson.

Annons

Annons

Men nu var det våren som gällde. Klockan närmade sig treslaget och manskören med sina ärrade sångglada gentlemän ställde sig prydligt uppe på den maffiga kyrktrappan. Vårystra Örnsköldsvikar hade strömmat till i hundratal och när dirigenten Ann Marie stod beredd att slå an så gjorde våren helt plötsligt entré i en virvlade glad virvelvind som drog iväg alla notblad ut bland publiken, som likt en mansstark skallgångskedja snabbt plockade reda på notbladen. Jubel och glädje.

Dirigenten Ann Marie Andersson.

Nu blev det sjunga av. Vintern fick på nöten och vårvisorna dammades av undan för undan till glädje för den tid med ljus och värme vår barmarkstid har att bjuda alla på.

Men våren skulle ge sig till känna ännu en gång. Mitt under Sara Bylunds vårtal ringde hennes mobil. Det var våren som kom med hälsning till alla att den var på gång med just för tillfället aningen försenad.

Med en välkomnande hälsning till sköna maj avrundades så välkomnandet av våren 2022 på kyrktrappan i Örnsköldsvik med Västansjö manskör i högsätet.

Göte Nordmar

Annons

Valborgsfirare på kyrktrappan i Örnsköldsvik.

Annons

Annons

Till toppen av sidan