Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Ronnie & Pär-Åke fick IOGT-NTO-lokalen att koka

Efter att Sune Hörnström som Gubben i Lådan på sitt oefterhärmliga sätt i en sketch väckt liv i publiken på Bergsgatan var det dags för radarparet Ronnie Sahlén och Pär-Åke Stockberg att inta scen.

Detta är en läsartext.

Pär-Åke Stockberg & Ronnie Sahlén känner varandra utan och innan och får till en stämning på scen som får publiken att trivas på Bergsgatan.

Annons

Fram till fikat avlöste en binge Elvis gospels varandra, där Ronnie sjöng lugnt och vackert välkända ”Just a closer walk with thee”, som Britt Damberg tog till Sverige som ”Hälsa Mikael från mig”, innan tempot stegrades med att Pär-Åke Stockberg till publikens klapp släpptes loss på saxofon med ”He’s got the whole world in his hands”.

Ronnie har en förmåga som få, att fånga publiken i andliga sånger. ”Amazing grace” blev kronan på verket, men givetvis är det tycke och smak som avgör vilken sång man gillar allra mest. Elvis hade i ”How great thou Art” och ”Amercian trilogy” två favoriter, vilka Ronnie med sin guldstrupe tolkar så underbart med hela sitt uttrycksfulla sätt, att man får gåshud.

Annons

När Pär-Åke kom tillbaka i ett nytt saxofonsolo med ”Känner du det underbara namnet” blev det handklapp och en euforisk stämning i lokalen. Ronnie kände av stämningen och utlyste allsång med ”Räck mig din hand”, innan det var dags för pausfika med goda smörgåsar fixade under eftermiddagen av kökspigorna Eivor Svensson, Gunilla Ekenberg och Christina Häggkvist.

Annons

Pär-Åke Stockberg behärskar saxofonen till 100 % och ”In the mood” förföljer honom på samma sätt som ”Är du kär i mig ännu Klas-Göran” förföljde Lill-Babs.

I andra halvlek brakade det loss ordentligt då Pär-Åke Stockberg använde både saxofon och klarinett, samt kompade Ronnie på el-piano. Med klarinetten fick Pär-Åke ”Stardust” att lysa så klart, som aldrig förr. Efter det hade publiken kunnat nöjda gå hem, men kvällen blev mycket lång och innehöll sammanlagt 30 sånger/låtar.

Att en gammal bil kan framkalla så mycket känslor, att den får IOGT-NTO-lokalen att koka över är Pär-Åke Stockbergs förtjänst då han väckte liv i Svenne Rubins ”En gammal Amazon” med sång till fullt ös på el-piano.

Med en halvtimmes överdrag stod publiken (73 betalande) upp och hyllade Ronnie då han sjöng ”Moody Blue” och Pär-Åke då han avslutade kvällen med ”In the mood”, som aldrig höll på ta slut.

När Pär-Åke Stockberg kommer till Bergsgatan får han tillfälle att visa publiken vilken eminent klarinettist han är.

Annons

Som vanligt på Bergsgatan, lämnar publiken lokalen full av musikaliska intryck och hälsas välkommen åter. Nästa tillfälle blir 13 september med Klas Norberg och Pär-Åke Stockberg, som lovat att ta med sig klarinetten. Något att längta till.

Kjell Larsson

Annons

Annons

Till toppen av sidan