Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
PRO Kultur på vårresa med flera intressanta stopp

PRO Kultur genomförde äntligen sin obligatoriska vårresa, dock två år försenad på grund av pandemin. 52 glada, trevliga medlemmar äntrade bussen som rattades av den coola drivern Fredrik Abramsson och givetvis med hans parhäst Lage Dahlquist som reseledare.

Detta är en läsartext.

Intressant lyssnare i Konsthallen Härnösand

Annons

På väg söderut blev det ett fikastopp på Höga Kusten hotell varefter bussen fortsatte till första resmålet som var Konsthallen i Härnösand. Efter en fin information av chefen för konsthallen gick vi runt och beskådade ett antal utställningar, bland annat en mycket fin utställning av Josefin Lindskog som kallades ”Ser du mig nu”. Samtliga uttryckte sin beundran för hennes alster.

Annons

Den Quistska samlingen rönte också stort intresse. En minnesutställning fanns också till beskådande där bland annat Christer Carlstedt var representerad. Därefter gick resan vidare till Murbergets restaurang där vi fick en synnerligen god och vällagad lunch.

Annons

En Matisse vore inte fel

Därefter var det givetvis ett besök på Hernö Gin, ett måste.

Marknadschefen Johan Vester hälsade oss välkommen och gav oss en fin information om Hernö Gins framgångsrika historia som gin producent och hur man tillverkar gin som rönt så stort intresse i hela världen. Världens mest prisbelönta gin för närvarande. Intresset i gruppen var stort och många frågor fick Johan svara på.

Föredrag om Hernö Gin

På hemvägen stannade vi i Docksta där vi besökte två fina producenter, nämligen Docksta Sko och Jeltses choklad. Vi fick bland annat se hur man tillverkar god choklad och visningen avslutades med en kopp kaffe och smakprov av den härliga chokladen. Som grädden på moset fanns en tunnbrödsbagare i samma hus, som fick dagskassan räddad.

Många uttryckte sig vara mycket nöjd med dagsresan och hoppas PRO kultur arrangerar många liknande resor framöver.

Pgf

Annons

Annons

Till toppen av sidan