Annons

Annons

Annons

Annons

Sidensjö

Läsartext
Femårsjubilerande Bygdsam Nätradalen höll årsmöte

Bygdsam bygger på samverkan i bygden. Det gäller samverkan mellan näringslivet, föreningslivet och kommunen. Bygdsam är unikt för Örnsköldsviks kommun och vi har fyra Bygdsamföreningar: Anundsjö, Grundsunda, Gide älvdal och Nätradalen. I slutet av april var det dags för årsmöte med Bygdsam Nätradalen och ett 40-tal personer hade samlats på Valhalla i Drömme.

Detta är en läsartext.

Publiken lyssnar när Sofie Holmgren presenterar den omfattande verksamhetsberättelsen. Foto: Sofie Holmgren

Annons

Trots pandemin har föreningen tagit flera stora steg under det gångna året. Tidigare har föreningen haft en verksamhetsledare på 75 procent, och nu sysselsätter föreningen tre personer på tillsammans 2,25 tjänster. Detta är möjligt tack vare många olika projektmedel.

I såväl verksamhetsberättelse som arbetsplan finns många rubriker. Besöksnäringen är avgörande för Nätradalen. Ett turistbolag har bildats och Bygdsams roll är att komplettera med att knyta ihop olika aktörer samt bistå med marknadsföring. Genom ett socialt företag och andra projekt arbetas för att finna arbete för de som står långt ifrån arbetsmarknaden.

Annons

Fler vill bo i Nätradalen, här pågår arbete i boendegrupper, kartläggning av byggbara tomter och Trygghetsboende i såväl Sidensjö som Köpmanholmen. Bygdsam arrangerar såväl träffar för företagarna som föreningslivet.

Annons

I samband med årsmötet uppmärksammades föreningens 5-årsjubileum, och under dessa år har likviditeten varit ett ständigt bekymmer, som just nu har fått sin lösning genom en bättre mångfald av intäktskällor.

Stefan Andersson avtackades efter fem intensiva år i styrelsen. Ola Byström avtackades också, men han var tyvärr ej närvarande. Foto: Sofie Holmgren

Till styrelse för det kommande året valdes Olle Häggström Drömme (ordförande), Göran Arnmark, Sidensjö, Siv Sandberg, Näske, Ronny Sjögren, Bjästa, Linda-Marie Häggström, Bjästa, Josefin Larserud, Rösjö, Jan Berggren, Sidensjö, Linnea Egnor-Byström (kommunens representant), Lars Gerdin, Bjästa, Lars Söderberg, Köpmanholmen och Julia Folkesson, Köpmanholmen. Det innebar att Stefan Andersson och Ola Byström hade valt att lämna styrelsen, och båda har varit med sedan starten.

Göran Arnmark presenterade den positiva utvecklingen för Sidensjö Sparbank. Foto: Sofie Holmgren

Göran Arnmark genomförde en presentation av Sidensjö Sparbank, som är under ständig utveckling. Fler kunder, mer fokus på hållbarhet, etablering av rådgivningskontor i Örnsköldsvik. Men Sidensjö är och skall så förbli huvudkontor, lugnade han några oroliga frågeställare.

Deltagarna trivdes verkligen och hade många saker de ville dryfta med varandra. En timme efter avslutad tillställning pågick samtalen i såväl möteslokal, hall som parkering.

Olle Häggström

Annons

Annons

Till toppen av sidan