Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Bankchef och sångkock gästade SPF Seniorernas möte

Den andra maj var det "lapp på luckan" när SPF Seniorerna Nolaskogs hade sitt sista månadsmöte för säsongen.

Detta är en läsartext.

Richard "Sångkock" Norberg och Göran Arnmark var med på SPF Seniorernas månadsmöte.

Annons

Ordförande Leif Persson kunde hälsa närmare 200 medlemmar välkomna till månadsmötet i Pingstkyrkans festlokal. Det som lockade för dagen var våra föredragshållare och en "vårsallad" med tillbehör samt kaffe och kaka. Inte att förglömma bidrog nog den sociala samvaron också.

Mötet började med att Christina Eliasson berättade om kommande aktiviteter, bland annat besök på Köpmanholmens Bruksmuseum med Ringarbönninga och Herrgårdsparken, stadsvandringar samt två ”tjejkvällar” på Beatrice dammode. Lars Silverlöv informerade om Vårvandring i Sebäng i Nordingrå.

Därefter hälsades Företagarnas ordförande i Örnsköldsvik, Göran Arnmark, välkommen. Sedan ett år tillbaka är han en ”hemvändare”. Vi fick en beskrivning av Företagarnas verksamhet och näringslivet i stort i vår kommun. Göran menade på att näringslivet mår bra i Örnsköldsvik. Stora investeringar görs och vi har en förhållandevis låg arbetslöshet. Problemet för företagen är att hitta arbetskraft, det finns många lediga jobb att söka. Tyvärr finns det företag som måste tacka nej till uppdrag då de inte kan hitta rätt kompetens till sina lediga tjänster.

Annons

Annons

Göran Arnmark informerade om Företagarna och Sidensjö Sparbank.

Förutom sin roll i Företagarna är han även bankchef i Sidensjö Sparbank. Banken startade för 123 år sedan och dess devis är ”Vi ser människan”. Vi tror på det personliga mötet och har en framtidstro i linje med det som sker i Örnsköldsvik, säger Göran. Därför har banken satsat på att utöka sin verksamhet med ett kontor i centrala Örnsköldsvik. Huvudkontoret blir kvar i Sidensjö där man även fortsätter att hantera kontanter. I Skorped har de öppet en dag i veckan och i Örnsköldsvik kommer man till en början att ha bokade rådgivningsbesök. När det gäller renovering och inredning av bankens lokaler sätter Göran ett stort värde på att anlita lokala företag.

Nu var det dags för den utlovade ”vårsalladen” samt kaffe och kaka. Dagen till ära var det Richard Sångkock som stod för förplägnaden både beträffande maten och underhållningen.

Richard Sångkock underhöll med sång och musik efter att ha levererat en härlig "vårsallad".

Richard sjöng och spelade både vackra och välkända melodier för oss. I vissa sånger fungerade även medlemmarna som kör. Vi tackar Rickard för ett trevligt inslag och för en mycket god sallad och ett gott bröd.

Tiden går snabbt när man har trevligt, plötsligt var det dags för ordförande Leif Persson att tacka alla inblandande för en innehållsrik eftermiddag och särskilt tack till köket som fick jobba hårt denna dag.

Monica Sjöblom

Annons

Annons

Till toppen av sidan