Annons

Annons

Annons

Annons

Husum

Läsartext
Valborsmässofirande i Husum

Omkring 200 personer hade sökt sig till Centrumkyrkans parkering denna valborgsmässoafton.

Detta är en läsartext.

Fr vänster: Åke Rossander, Kjell Tegnér, Johanna Tegnér och Börje Eriksson.

Annons

Redan 18.15 tändes brasan och det samlades grupper av människor, småpratande i det fina vårvädret som infunnit sig. Brasan brann rejält så det gällde att inte vara för nära, men Dennis Ahlstedt från kyrkan var beredd med brandslangen om det skulle behövas.

Två år med pandemiregler, där vi inte kunnat träffas så ofta, gjorde att det märktes att nu kan vi slappna av lite. Själv träffade jag bland andra Bert-Ivan Svensson som jag inte mött på länge. Han sa till någon som han pratade med ”Men där ä n Inge som jag gick i söndagsskolan med”. Roligt att mötas och det hördes glada tillrop lite varstans.

Annons

Annons

Barnen sprang omkring och lekte, men mest samlades de kring lekområdet med Johanna Sörling som ansvarig. Det fanns en stor pricktavla, där det gällde att samla så mycket poäng som möjligt. Ytterligare en poängtävling erbjöds till barnen. Det såg ut som barnen hade det riktigt roligt. Det fanns också möjlighet att gå en tipsslinga runt i området och det gällde även vuxna. Då passerade man korvförsäljningen där Ulla och Martin Nordkvist hade fullt sjå. De ordnade också med fiskdammen. Där nappade fiskarna så mycket och så bra att det snabbt blev slut ”fisk”.

Klockan 19 uppmanade Eilert Eriksson med besök i kyrksalen, där det skulle bli sång och musik av Kjell Tegnér band. Kjell hanterade både gitarr och dragspel. Han gillade countrymusik och någon låt var just i den genren. Det var en blandning av gammalt och nytt, där det nya bland annat hade skrivits av Kjell själv.

En sång som skilde sig från mängden var Vandringsstaven, som handlade om tro och hopp. Byn Kasa hade tre bybor i bandet. Stort av den lilla byn. Ett 50-tal åhörare hörsammade inbjudan från Eilert och njöt av musiken och sångende bjöds på.

Nere i församlingsvåningen fanns det möjlighet att köpa kaffe med smörgås under hela kvällen. En trevlig valborgsmässoafton ordnades för Husumborna.

Ingemar Fryklund

Annons

Annons

Till toppen av sidan