Annons

Annons

Annons

Nätra landsbygd

Läsartext
Stor uppslutning vid valborgmässofirande i Nätra

Det var premiär för valborgsmässofirande i Edenborg i Nätra i lördags.

Detta är en läsartext.

För många år sedan alternerades firandet mellan Västanåskolan och EFS bönhus i Västersel. Men nu med unga nya krafter i Kultur-och arrangemangsföreningen så blev det här upptakten till en ny tradition i Vik. I styrelsen förväntades det inte att det för första gången skulle komma så många, men bil efter bil rullade in på parkeringen och folk kom gåendes och cyklandes från alla håll. Säkert över hundratalet ville vara med och fira, så det blev bråttom med både kaffekok, bära ut bord, duka och värma korv och bröd. En tipsslinga och skattsökning var mycket uppskattade inslag av både gamla, unga och barn.

Annons

Annons

Samling inför firandet i Vik Foto: Stefan Bervelius

Sedan marschaller var tända och en eld flammade uppe vid grillplatsen inleddes kvällen med kulning av Maria Bervelius som med sin kraftfulla röst nådde med sina toner långt ut över den blå nejden. En eld tändes samtidigt framför henne i en eldkorg och tystnaden runt om blev magisk.

Ordförande Stefan Bervelius hälsade därefter alla varmt välkomna och betonade den efterlängtade våren som hurrades in och sedan sjöngs Vintern rasat ut med Anders Grimell på klarinett och en liten kör vid micken.

Äntligen fika med jättelång kö Foto: Stefan Bervelius

10-åriga Nelli Hedkvist, som även är en liten sånglärka, var inte nöjd med att inte alla sånger på de utdelade bladen inte sjöngs på en gång, så tillsammans med henne sjöng den lilla kören efter fikat.

Det blev många kära återseenden i Överbygden denna vårkväll som gav glädje och energi till oss alla efter månader och år av pandemi.

Ingegerd Grimell

Annons

Efter kulning och sång samtal vid elden Foto: Stefan Bervelius

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan