Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Gullängets kyrkokör sjöng in våren

Utanför kyrkporten i Gullängets kyrka hade Lina Sundqvist samlat kyrkokören på sista april, för att sjunga ut vintern och sjunga in våren.

Detta är en läsartext.

Lina Sundqvist framför sitt tack till publiken, efter att kören sjungit ut vintern och in våren.

Annons

I fem frejdiga sånger tog vi både adjö av vintern och hälsade våren välkommen med slutklämmen Sköna Maj. I det kylslagna vädret var det svårt att få någon riktig vårkänsla, så då var det skönt att få komma in i värmen och bli bjudna på gott fika i glada vänners lag.

Umgänget med vänner är en viktig del av kyrkans arbete och församlingssalen fylldes till sista plats med 80 personer i livliga samtal över borden. Ett utmärkt sätt att skaffa sig nya bekantskaper, samt återknyta kontakten med dem som det var en tid sedan man träffade.

Annons

Annons

Diakon Susanne Kallin höll ett mycket vackert vårtal, som blev extra vackert med hennes vackra utstrålning.

Lina Sundqvist är kolugn i sin framtoning och lyckas få ut allt ur sin kör, som sjunger fyrstämmigt (alt, sopran, tenor och bas). Några ur kören saknades, men det märktes inte så mycket, eftersom Lina kallat in två fullgoda ersättare.

Traditionen säger att på valborgsmässoafton skall det hållas vårtal. Det skötte Susanne Kallin om med finess och bravur. Hennes utstrålning är en Guds gåva. Talet avslutades med ett fyrfaldigt leve för Våren och övergick sedan till ”Du gamla du fria”. Folket ombads, att lugnt sitta kvar och dricka påtår innan man skingrades.

Kjell Larsson

Valborgsmässofirandets frontfigurer Susanne Kallin och Lina Sundqvist i samspråk.

I en välfylld församlingssal avslutades Valborgsmässofirandet.

Annons

Annons

Till toppen av sidan