Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Anders Grimell får det att svänga med klarinetten

Anders Grimell har roligt då han är ute och spelar. Han gör publiken glad med sin klarinett och får till ett härligt sväng i jazzlåtarna från förr. Tillsammans med seniormusikerna Anders Bergquist piano, Kenneth Nordwall trummor och Fride Gustafsson elbas blir det Anders Grimells kvartett.

Detta är en läsartext.

Anders Grimell vill med sin klarinett ta hela världen i sin famn. Anders och klarinetten har helt enkelt kul ihop.

Annons

Det är viktigt att direkt få i gång publiken och på Kom In den 28 april drog man på smilbanden i Moonlight Serenade, vilket var Glenn Miller and His Orchestras signaturmelodi och nu är det Anders Grimells. Som andra låt kom Alexander’s Ragtime Band och därmed var manegen ordentligt krattad, innan Anders Grimell tog ut publiken på övergången från vinter (Vintern rasat ut) till vår (Ja, det är våren) ända ner till Amsterdam, som Lasse Lönndahl sjöng om i Tulpaner från Amsterdam.

Annons

Annons

Anders Grimells kvartett består av Kenneth Nordwall trummor, Fride Gustafsson elbas, Anders Bergquist piano och Anders Grimell klarinett.

Variation är viktigt och det blev mycket lyckat att för en stund låta Anders Bergquist lämna pianostolen och ta fram gitarren. I Sous le ciel de Paris och Petite Fleur blev det Anders Bergquists gitarrspel som bar upp det hela.

Timmen knöts effektfullt ihop när samtliga musiker, vilka nu var förstärkta med Åke Collin på trumpet, tryckte på lite extra i When the saints go marching in och On the sunny side of the street.

Roliga timmen var därmed slut för denna gång, men torsdag 12 maj blir det Karin Tängdéns och Lasse Sjömans tur att roa publiken, innan Chris O’Berg kommer onsdag 25 maj.

Kjell Larsson

Den durkdivne pianisten Anders Bergquist kan även hantera en gitarr.

Kenneth Nordwall passar med sitt lugna sätt alldeles utmärkt som trummis i Anders Grimells kvartett.

Annons

Annons

Till toppen av sidan