Annons

Annons

Annons

Annons

Krisen i Region Västernorrland

Insändare
M: Hur högt måste personalen skrika för att S ska höra?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Klas Leffler, Izabelle Nordfjell, Ove Öst

Annons

Det är direkt pinsamt att se hur Socialdemokraterna hanterar krisen inom vården. Gång på gång höjer vårdpersonalen rösten medan länets sossar stoppar fingrarna allt längre in i öronen samtidigt som man nynnar på internationalen. Kanske för att hoppas på att arbetarna snart ska upphöra med sina protester och räta sig in i ledet. Det röda ledet.

På insändarplats och i tidningsartiklar ber personalen på sina bara knän om andrum. Socialdemokraterna försöker desperat att hitta en lösning på denna jobbiga situation, men det blir bara tafatta idéer och servettskisser. Att fackförbunden och arbetarna skulle vara emot deras parti är ofattbart och framför allt obekvämt. Andra partier presenterar förslag och erbjuder hjälp. Men för S måste lösningen komma ifrån den röda sidan. Allt annat är för dem otänkbart.

Annons

Annons

Krisen i länet har byggts upp under många år och flera mandatperioder av socialdemokratiskt styre. Nu har den sista droppen fått bägaren att svämma över.

Men vad gör då det parti som en gång i tiden kallade sig för arbetarepartiet? Jo man låtsats att bägaren inte alls svämmat över utan det är mer ett lätt duggregn. När regionfullmäktige sammanträdde i veckan presenterade vi moderater tillsammans med SJVP, KD, SD och till Socialdemokraternas stora förtret även Vänsterpartiet en kraftfull lönesatsning på vårdpersonalen om 250 miljoner kronor samt arbetsmiljö-stärkande insatser.

Tyvärr var sossarna inte intresserade av att förhandla. Det enda man hade fokus på var att behålla sin makt. Att personalen skriker högre än Timråfansen som firade att man blev kvar i SHL struntar man i.

I vår satsning på 250 miljoner ville vi inte enbart lösa den akuta kris vi befinner oss i. Moderaterna ville också lägga grunden till framtiden. En framtid där Region Västernorrland är en attraktiv arbetsgivare. Där korridorvård och överbeläggningar är ett minne blott och där personalen är stolta över att få arbeta. I vårt förslag ville vi skapa en tryggare arbetsmiljö, fler kollegor och låta enhetschefer vara just ledare och inte rekryterare.

Annons

S lovade att ”det kommer mera” när man prioriterade blott 50 miljoner till en sönderstressad och överarbetad personal. Vad är det som kommer här näst Glenn? Hoppas du att komma på ytterligare en satsning när du går under den röda fanan på 1 maj och påstår dig företräda arbetarna.

Jeanette Karlsson (M), ordinarie regionstyrelsen

Oskar Andersson (M), ersättare regionfullmäktige

Annons

Annons

Till toppen av sidan