Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Karin fastnade för Höga kusten – flyttade hit och startade eget guideföretag

Svenska Turistföreningens lokalavdelning i Örnsköldsvik anordnade 20/4 en bildvisningskväll på IOGT-lokalen med över 40 deltagare.

Kvällens föredragshållare var Karin Rosén som berättade till intressanta naturbilder från Höga Kusten-området. Temat var "Att se Höga kusten för första gången".

Detta är en läsartext.

Karin Rosén flyttade från Stockholm till Örnsköldsvik efter att ha besökt höga kusten.

Annons

Karin stod inför valet att fjällvandra eller att ta nattåget upp till Örnsköldsvik sommaren 2020. Vilket skulle visa sig bli ett av de bästa besluten hon någonsin tagit. Karins vandring under en vecka på HK-Leden gav en sådan mersmak att det blev en förlängning över hela semesterperioden.

Anledningen var att upptäcka HK-området med dess makalösa natur och ett trevligt bemötande, att ta sig tid att prata med en främling. Allt gick så fort att avyttra sin 2:a på Kungsholmen i Stockholm, flytta upp till Höga kusten under hösten, flytta med jobbet, boende naturskönt till.

Annons

Kurt Söderlund överlämnar en STF ryggsäck till föredragshållaren Karin Rosén.

I dagsläget arbetar Karin tre dagar hemifrån och två dagar sitter hon på sitt kontor på House Be. På fritiden är det full fart med till exempel vandra, åka skidor, paddla, sova ute i tält eller i hängmattan. Karin har startat eget företag, High Coast Guide, där hon guidar turister med flera till naturupplevelser, till exempel Getsvedjeberget.

Annons

Hon vill att fler ska upptäcka Höga Kusten. Karin är stolt över att bo i HK-området, vi som bott här länge kan nog inte uppskatta närheten till olika naturupplevelser under årets alla årstider på samma sätt som någon utifrån.

Karin har en målsättning att besöka 100 toppar i HK-området, för tillfället har hon hunnit med cirka 50 toppbesök.

Foto: Karin Rosén

Stort tack för en mycket intressant föreläsning.

Sedan blev det en frågestund, och Karin ville gärna ha tips om olika berg som går att besöka.

Kvällen avslutades med fruktstund och lotteridragning.

Information om närmaste programpunkter: Promenad runt Hörnsjön 8/4 10:00-12:00. Utomhusmatlagning 22/5 med anmälan, Vandring med alpackor i Billsta 30/5 med anmälan. Nattvandring till Antarsberget, Norrmesunda 3/6.

Annons

Stort tack till alla för en gemytlig och trevlig kväll.

Kurt Söderlund

Foto: Karin Rosén

Foto: Karin Rosén

Annons

Annons

Till toppen av sidan