Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
PRO-föreningar tävlade i frågesport

PRO Samorganisations frågetävling PRO-vetarna för hela kommunen, hade samlat hela 13 lag till tävlingen, vilket är rekord i antal deltagande lag. Varje lag består av tre tävlande. Ett stort antal supporters till lagen fanns också på plats.

Detta är en läsartext.

Segrande laget bestod av Sten Nordin, Johnny Alterlind och Sven Olov Johansson

Annons

Första omgången innehöll 14 frågor med svarsalternativ. Efter första omgången var PRO Sidensjö i ledningen tätt följt av PRO Kultur. Efter den andra frågeomgången som bestod av 15 frågor med egna svar var det två lag som delade ledningen, nämligen PRO Övre Nätra och Bjästa. PRO Kultur, Gullänget och Själevad hamnade på delad tredjeplats.

Det innebar utslagningsfråga ”hur många registrerade skyddsrum finns i Sverige”, närmast gäller. Det visade sig att PRO Övre Nätra var närmast resultatet 64000 st och knep därmed 1:a platsen. Laget bestod av Sten Nordin, Johnny Alterlind och Sven-Olof Johansson. Således belade fjolårets segrare, PRO Bjästa andraplatsen. Den sista pallplatsen erövrades av PRO Själevad. Segrande laget PRO Övre Nätra går vidare till distriktsfinalen. Om laget vinner där så kvalificerar de sig till regionfinal och slutligen ska en svensk mästare koras i PRO-vetarna.

Annons

Annons

Tävling pågår.

Tävlingen inramades med sköna sånger samt trevlig kommunikation med publiken och musikquiz-tävling allt framfört av Ronnie Sahlén. Lennart Sundwall och Lena Nilsson var några hejare på musikquiz och belade en dela första plats. Supportrar skaldade trevliga hejaramsor, allt för att stötta sitt lag.

PRO Kulturs fina serveringspersonal stod för förtäringen. Ett stort tack till er. Tävlingsansvariga PG Forslund och Nina Moberg kunde konstatera att det var en lyckad tävlingsdag.

Pgf

PRO Bjästas hejaklack.

Annons

Annons

Till toppen av sidan