Annons

Annons

Annons

Annons

Krisen i Region Västernorrland

Insändare
M: Därför har vi i samverkan med andra partier tagit fram eget förslag för vården

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Eva Lena Olsson

Annons

Under en lång tid har det varit nattsvarta rubriker om läget i vården i regionen och det har inte gått att se något ljus i tunneln. Som ett led i att försöka lösa krisen har Socialdemokraterna presenterat ett förslag om att satsa 38 miljoner kronor på höjda löner för vissa personalgrupper.

Vi moderater har hela tiden varit emot detta förslag då vi vet att det är en för liten satsning. Det förslag som Socialdemokraterna nu presenterat och förhandlat med Liberalerna och Centerpartiet kan i bästa fall beskrivas som en halvdan lösning. Allt man gör är att skjuta problemen framför sig, lämpligt nog tills efter valdagen. Att göra något så ogenomtänkt och oansvarigt är inget vi kan stå bakom.

Annons

Annons

När regionfullmäktige sammanträder i veckan ligger därför ett annat förslag på bordet. Det är ett gemensamt förslag som M, SJVP, SD och KD står bakom och som stöds av Vänsterpartiet.

Många undrar säkert nu varför Moderaterna tagit fram ett eget förslag i samverkan med andra partier. Svaret är för oss moderater väldigt enkelt. Vi är trötta på att Socialdemokraterna inte vill lyssna och hellre går fram med tillfällig och för liten satsning i stället för att ordentligt satsa oss ur regionens krisläge, det kan vi inte acceptera därför har vi presenterat ett eget förslag i samverkan med andra partier.

Det är som natt och dag när man jämför vårt förslag med det förslag som Socialdemokraterna presenterat. Vår föreslagna satsning omfattar 250 miljoner och gör mer än att tillfälligt laga, det är en satsning inför framtiden där vi ska bli en attraktiv arbetsgivare och en god vårdgivare. Det är just det som är målet för oss och det är därför vi gått ihop med flera partier för att tillsammans satsa oss ur krisläget.

Vi ser möjligheten att vårt förslag nu bifalls av regionfullmäktige, det är vårdpersonalen värd.

Anna Strandh Proos, gruppledare Moderaterna i Region Västernorrland

Jeanette Karlsson (M), ledamot regionstyrelsen

Annons

Annons

Till toppen av sidan