Annons

Annons

Annons

Annons

Krisen i Region Västernorrland

Insändare
Kommunal: Inkludera fler i lönesatsningen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: TT

Annons

Det talas mycket om bristen på sjuksköterskor i dygnetruntvården i många av landets regioner. På flera platser arbetas det desperat för att både behålla och rekrytera personal, bland annat genom riktade lönesatsningar. Arbetsgivaren och politiker glömmer att prata om Kommunals yrkesgrupper, undersköterskor, barnsköterskor och skötare. Det pratas endast om sjuksköterskor men, alla professioner måste finnas och samarbeta, vi har alla en central roll i patientens omvårdnad och alla måste våga att lyfta blicken.

Det behövs fler undersköterskor, barnsköterskor och skötare annars ökar risken markant för att patientsäkerheten påverkas.

Bristande bemanning är den enskilt viktigaste faktorn som påverkar arbetsvillkoren, arbetsmiljön och arbetstiderna. Vi är också för få undersköterskor, barnsköterskor och skötare i vården. Det finns inte tillräckligt många utbildade med rätt kompetens. Det saknas beräkningar på hur många som behöver utbilda sig för att täcka behoven. Problemet kommer att accelerera när den sedan länge efterlängtade skyddade yrkestiteln undersköterska införs den 1 juli 2023. Då får bara utbildade undersköterskor anställas som undersköterska.

Annons

Annons

Region Västernorrland har inte fört någon diskussion med Kommunal när det gäller hur många som måste validera sin kompetens som undersköterska och inte längre kommer att få ha den yrkestiteln och vilka konsekvenser detta får hos oss på Region Västernorrland. Om arbetsgivaren åter exkluderar Kommunals yrkesgrupper i lönesatsningen om de 50 miljoner som skall fördelas, riskerar arbetsgivaren att undersköterskor, barnsköterskor och skötare säger upp sig. Det finns dom som redan har slutat på grund av att känslan av att arbetsgivaren inte bryr sig finns och att droppen har fått bägaren att rinna över.

Inom psykiatrin, där vi har många medlemmar, har det under många år inte funnits skötarutbildning. Dessutom har utbildad skötare med lång erfarenhet och en bred kompetens ofta ersatts av outbildade då det varit pensionsavgång eller att skötaren har slutat av annan orsak.

Våra medlemmar på alla våra tre sjukhus, inom psykiatrin och inom andra vårdformer berättar att det saknas personal. Vi har inte tillräckligt med ”händer och fötter i vården”. Men känslan arbetsgivaren sänder ut till Kommunals medlemmar är att dom varken syns eller är en viktig funktion på sin arbetsplats då fokus endast ligger på en yrkesgrupp och deras problematik. De villkor som nu erbjuds gör att unga personer inte är så sugna på att söka till utbildningar inom vård och omsorg.

Därför förutsätter och arbetar Kommunal för att våra yrkesgrupper kommer att omfattas av den extra lönesatsningen gällande de 50 miljonerna. Att arbetsgivaren vågar lyfta blicken och inkludera fler yrkesgrupper samt förbund i lönesatsningen.

Henriette Eriksson, Kommunals sektionsordförande, Region Västernorrland

Annons

Annons

Till toppen av sidan