Annons

Annons

Annons

Västernorrlands län

Läsartext
Kurt-Göran Öberg: Det känns lite futtigt...

Detta är en läsartext.

Kurt-Göran Öberg.

Annons

Det känns lite futtigt att bry sig om leriga pott hål och budgetmanglande i vardagssverige. Eller att fönsterglasens smuts avslöjas av vårsolens strålar, då ryssen bokstavligen sprängt ett stort svart hål mitt i Europa på grund av kriget som ingen trodde skulle kunna ske 2022. Häpna blev vi medvetna om närheten till kaos och förödelse. Men så plötsligt blev vi varse i vårt land som vi älskar på grund av de friheter som vi tar för given i vår demokrati, hur hatet mot samhället resulterade i uppror av arga unga män.

Annons

Annons

Hörde i debattprogrammen hur toppolitiker använde, inhemsk terrorism, om dem som desperat gav sig på lagens väktare med, ett enligt vittnen vansinnigt våld. Bilder i teven får oss att hicka till i sofforna. Det osannolika blir också besannat då ett kvinnligt vittne kommer till tals, hon sa: ”Det här är inte Sverige längre”.

Det är inte längre ett Sverige som vi känner oss trygga och säkra i. Vapenbrott, mord och annat ”sattyg” växer sig allt starkare in i vår vardag där de flesta saknar ord för sin besvikelse på vad som sker. Det pratas runt köksbord och på arbetsplatser om vad som gått snett. Vetenskap och beslutsfattare tävlar i debatter om hur och varför? Juridiken ”hinner inte i kapp” brottslingarnas försprång, och bristen på resurser resulterar i radda uteblivna framgångar som vi under senare år kan se i statistiken. Velandet och försiktigheten att ”trampa någon på tårna” får lekmannen i mig fundera över vilkas tår det är dags att trampa på? För fortsätter det så här blir vi alla ”trampade på” i ett Sverige som vi inte känner oss hemma i.

Men hav tröst bäste läsare, efter att ha läst detta mörka filosoferande kåseri/krönika – det finns ljuspunkter i tillvaron! Snötäcket drog sig tillbaka, då slog blåsipporna ut i rabatten i full blom. Våren är här och vi kan återigen kasta vinterjackan och för stunden njuta av värme och sol trots alla mörka moln på hemmaplan och muller i Europa…

Annons

Kurt-Göran Öberg

Näraskribent

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan