Annons

Annons

Annons

Annons

Krisen i Region Västernorrland

Insändare
Vems ansvar är kaoset i Regionen egentligen?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Hanna Persson

Annons

Nu räcker det! Vi orkar inte läsa mer om sköterskor som "larmar" om massuppsägningar och gnäller om att de blev exkluderade från lönesatsningen.

"Om vi slutar så riskeras barns hälsa." Hur kan man i denna viktiga profession på riktigt hålla barns liv och hälsa gisslan för några tusenlappar upp i lön? Ni borde skämmas! Och alla ni andra som går ut och hotar att ta ifrån oss skattebetalare den vård som vi faktiskt betalar för!

Annons

Annons

Vi förstår att ni slitit och vi har blivit varse om den dåliga arbetsmiljö som ni befinner er i och vi ser er som hjältar och är er evigt tacksamma för det arbete ni utför, tro aldrig något annat.

Det vi inte förstår är det tillvägagångssätt som ni har valt. Är man missnöjd med sin arbetsmiljö och sin lön, då vänder man sig till sitt fackförbund och förhandlar till sig bättre avtal. När ni istället väljer att i protest (som man kan jämföra med vild strejk) säga upp er så är det NI som riskerar vår hälsa. Och de som väljer att istället börja arbeta som stafett, de tar dom sista slantarna som kunde ha gått till bättre avtal för alla och ger bort våra skattepengar till bemanningsbolag.

Inte nog med det, det politiska kaos som följt denna kris verkar resultera i en total kollaps.

Det budas hej vilt med våra skattepengar i hopp om att vinna röster och makt. En del av våra folkvalda politiker kommer med ansvarslösa förslag på summor som vilken invånare som helst kan räkna ut kommer sätta regionens ekonomi i botten och därmed riskera vår hälso- och sjukvård ytterligare.

Hur kan NI folkvalda politiker, ni som ska ansvara för våra skattepengar riskera att regionen förfaller? Ni borde skämmas!

Så vems ansvar är det då?

Jo, vi alla, alla de av oss som valt hälso- och sjukvård som profession, de av oss som förvaltar region Västernorrland, de av oss som är politiker med rösträtt i regionfullmäktige och vi skattebetalare i regionvalet i höst.

Annons

Så om region Västernorrland lyckas överleva detta kaos som råder och vi alla tar vårt ansvar här och nu, ja då kanske vi kan rädda det här.

Tillsammans.

Skattebetalare i region Västernorrland

Annons

Annons

Till toppen av sidan