Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Kyrkan firade påskdagen stort på torget

Frikyrkor och Svenska kyrkan firade på påskdagen tillsammans kyrkoårets största högtid på Ö-viks torg.

Detta är en läsartext.

En gala behöver stjärnglans. Vid påsk konserten på torget var det Annika Wickihalder och Frank Ådahl som drog mest folk.

Annons

Kantor Erika Sjödin, ansvarig för påsk-konserten, spred glädje, utstrålning och värme, då hon ledde kören All For One GC med gästsolisterna Frank Ådahl, Annika Wickihalder och Samuel Westman, inför ett folkhav som rycktes med i firandet av Jesu uppståndelse.

Jublet steg när Frank Ådahl klev upp på scen och presenterade husbandet, innan han tillsammans med kören sjöng ”Bättre och bättre”, som han komponerade som 18-åring 1978. Bättre och bättre var ett signum för konserten där gästsolisterna spred extra glans över torget.

Annons

Annons

Gästsolisten Samuel Westman fick det att svänga rejält tillsammans med gospelkören.

Allvar vävdes in på ett mycket skickligt sätt av kyrkoherde Peter Persman och Elimpastorn Robert Åkerlund, vilka fick hjälp av verksamhetschefen Ulrika Kallin i Hoppets Stjärna.

Hon pratade varmt om behovet att hjälpa till i Ukraina, där Hoppets Stjärna funnits med sedan 90-talet då de tog hand om strålskadade barn efter kärnkraftsolyckan i Tjernobyl 1986. Barnen fick komma till Kärrsjö och är stora idag.

Körledaren Erika Sjödin och gästsolisten Annika Wickihalder är i startgroparna liksom kören ”All For One GC”. Strax brakar allt loss i ett crescendo då man i sången lovprisar vår Herre.

Hoppets stjärna har nu nya utmaningar i Ukraina och påskfirandet på torget blev samtidigt en välgörenhetsgala för att hjälpa den av det pågående kriget hårt drabbade befolkningen i Ukraina.

Kontanter samlades in och möjligheten att hjälpa till genom att swisha pengar och bli månadsgivare gick rakt in i hjärtat på människorna på torget.

Vid pianot sitter Frank Ådahl och lovprisar vår Herre i ”Nobody but you”, vilket blev finalen på påsk konserten.

Annons

”Hoppet andas” med Frank Ådahl, Ulrika Kallin och gospelkören knöt ihop säcken, innan Ulrika klev av scen och konserten avslutades med att Frank Ådahl sjöng gospeln ”Nobody but you” tillsammans med Örnsköldsvik kyrkas gospelkör ”All For One GC”.

Minglandet tog sedan vid på torget i det vackra vårvädret. Går alla planer i lås blir det en ny konsert nästa påsk lovade Peter Persman.

Kjell Larsson

Annons

Annons

Till toppen av sidan