Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Trots pandemin samlades 40 000 in till diabetesforskning

Den 23 mars hade Örnsköldsviks Diabetesförening sitt 70:e årsmöte, så detta år har föreningen 70-årsjubileum. Det kommer vi att fira på olika sätt under året.

Detta är en läsartext.

Till vänster mötesordförande Daniel Berglund. Till höger ordförande Lars Persson och sekreterare Ulrika Emanuelsson. Foton: Anna Forsberg och Ulrika Emanuelsson

Annons

I år så kunde vi äntligen ha vårt årsmöte fysiskt på café UH, dock med avstånd mellan deltagarna. Föreningens ordförande Lars Persson hälsade alla välkomna och öppnade mötet. Till ordförande för mötet valdes Daniel Berglund och till sekreterare Ulrika Emanuelsson. När det gäller val av ledamöter blev det omval av ordförande Lars Persson, Maria Nyberg och Anna Forsberg, samt nyval av Daniel Berglund, Maria Moberg och Annika Gustafsson.

Annons

Annons

Ett stort tack till de avgående ledamöterna Ingela Johansson, Kristina Grundström och Tove Joelsson för fint samarbete genom åren.

Under året 2021 har föreningen bland annat ordnat föreläsningar, arrangerat aktiviteten promenera tillsammans, där vi promenerat 16 tisdagar under våren och hösten runt Hörnsjön. Efteråt har det bjudits på kaffe med lättare tilltugg samt trevliga samtal.

Vi har trots pandemin fortsatt skapat möjlighet att skänka 40 000 kr till Diabetesforskning genom våra insamlingsaktiviteter Diabetesloppet och golftävlingen ”Blå Ringen”. Ett stort tack till alla som har varit med och bidragit till detta viktiga ändamål. Dessa insamlingar kommer även fortsättningsvis att vara en viktig del av föreningens målsättning. För våra barn och föräldrar anordnades en mycket uppskattad kväll i en loge på Hägglunds Arena, med mat, hockey, föreläsning och inspirerande möten. Medlemmarna godkände verksamhetsberättelsen och den ekonomiska berättelsen för 2021 samt beviljade styrelsen ansvarsfrihet, Ordförande Daniel tackade för förtroendet att få leda årsmötet och överlämnade ordet till Lars.

Lars höll ett fint tal och delade därefter ut ett förtjänsttecken i guld samt ett diplom till undertecknad, som tack för förtjänstfulla insatser för diabetesföreningen under en lång tid. Ett jättestort tack för denna fina och överraskande gest. Lars tackade därefter för förtroendet att få leda Örnsköldsviks Diabetesförening ytterligare ett år, tackade Daniel för ett mycket väl genomfört årsmöte samt ett stort tack till alla medlemmar som deltog och avslutade därmed mötet. På vår nästkommande aktivitet den 19 maj bjuder vi in till en inspirerande webföreläsning (show) med komikern Anna-Lena Brundin som har diabetes typ 2, och delar med sig av sina erfarenheter, bjuder på skratt, inspiration och kanske lite sång och den 21 maj är det Diabetesloppet runt Höglandssjön.

Ulrika Emanuelsson

Annons

Annons

Till toppen av sidan