Annons

Annons

Annons

Valet 2022 i Örnsköldsvik

Insändare
MUF: Hur länge till klarar Parkskolan?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

I över 30 år har brister i Parkskolans byggnader varit uppmärksammade. Det dåliga skicket har kostat kommunen miljontals kronor, men ändå vittnar lärare och elever fortfarande om läckande tak och fuktskador som leder till bland annat hälsoproblem och en dålig arbetsmiljö.

Bild: Robbin Norgren, Viktor Holmström

Annons

Annons

Moderaterna har upprepade gånger uttryckt sin oro för elevernas utbildning som påverkats negativt av skolans dåliga skick genom både motioner och interpellationer om en ny gymnasieskola. Frågan har utretts sedan 2014 och haft optimistiska utsikter, men sedan dess har dessvärre ingenting konkret hänt. Oppositionen har tagit upp frågan flera gånger, men majoriteten har oftast skickat den vidare till förvaltningen för utredning och inte gjort någonting speciellt själva. Men måste det verkligen vara så?

Det korta svaret är: Nej. Örnsköldsvik behöver ett maktskifte med ett parti i spetsen som kan prioritera och verkställa beslut som är bra för både skolan och ungdomar.

Enligt oss i MUF behöver först och främst Parkskolan och i sin tur också Nolaskolan ersättas i närtid. Vi tycker inte att det rätta alternativet är en stor, sammanslagen gymnasieskola. Vi tror på valfriheten att välja mellan de befintliga skolorna vi har att tillgå i kommunen – gärna fler, men absolut inte färre. Stora skolor passar inte alla. Målet bör vara att alla skolor ska vara bra skolor, så att så många elever som möjligt ska kunna nå sin fulla potential.

Nu får det helt enkelt vara nog med Socialdemokraternas oförmåga att kunna prioritera och lägga fram förslag som är bra för både skolan och kommunen. Om mindre än 160 dagar är det val. Då får varje medborgare tycka till vad den tycker är bäst för kommunen och inte minst skolan. Vi tycker att ungdomar och utbildning är framtiden och därför anser vi att ett maktskifte är nödvändigt. För allas bästa.

William Oldenborg och Julia Jäger, MUF Örnsköldsvik

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan