Annons

Annons

Annons

Annons

Regionvalet i Västernorrland 2022

Insändare
C: Stoppa splittringen av Västernorrland

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Emma Wallenius, Louay Bygdén Shameh, Erik Mårtensson

Annons

Vi behöver ett Västernorrland som håller ihop, ett Västernorrland som samarbetar, gläds åt varandras framgångar och inte inbillar sig att den enes överlevnad är avhängt på att en annan del nedmonteras.

Det är tydligt att Västernorrland har en väg kvar att vandra för att gå från ord till handling. Gå från fina ord i regionala dokument, till handling som faktiskt betyder någonting i verkligheten. Nuvarande regionledning lyfter ofta ”Ett Västernorrland”, vår regionala utvecklingsstrategi. Men i verkligheten är avsaknaden av ett hela-länet perspektiv påtagligt och Socialdemokraternas och Moderaternas centraliseringspolitik dränerar utvecklingen, tilliten och gemenskapen i vårt län.

Annons

Det blir än mer påtagligt nu när Moderaterna i Västernorrland, beslutat i sitt valprogram att avveckla sjukhuset i Sollefteå och stänga Österåsen livsstilmedicinskt center. Det är förkastliga förslag som vore förödande för Västernorrland som helhet. Vi behöver inte mer av förslag som splittrar vårt län. Vi behöver inte förslag som ställer länsdelar eller kust och inland emot varandra. Västernorrland kommer aldrig växa och utvecklas om man inbillar sig att vissa delar ska växa på bekostnad av att Region Västernorrland nedmonterat andra delar av länet.

Annons

Vi behöver ett län där alla kommuner tillåts växa och utvecklas, där närhet till grundläggande infrastruktur, kollektivtrafik och hälso- och sjukvård är en självklarhet och där lokal och regional utveckling prioriteras över hela den geografiska ytan.

Vi i Centerpartiet är decentralister, vi är hoppfulla för framtiden, vi är övertygade om att Västernorrlands stora potential finns här, men den måste förvaltas på rätt sätt där hela länet tillåts vara en del av utvecklingen. Därför är det också för oss en självklarhet att trygga akutsjukvården i hela länet, med tre sjukhus som utvecklas i samverkan med varandra. För ETT Västernorrland på riktigt!

Johan Andersson (C), kommunstyrelsens ordförande i Sollefteå

Hans Forsberg (C), ordförande i service- och förvaltningsutskottet i Sundsvall

Anna-Britta Åkerlind (C), oppositionsråd i Örnsköldsvik

Elisabet Larsson (C), gruppledare i Ånge

Annons

Jonny Lundin (C), oppositionsråd i Region Västernorrland

Christina Lindberg (C), oppositionsråd i Härnösand

Niklas Edén (C), gruppledare i Timrå

Ida Stafrin (C), distriktsordförande och oppositionsråden i Kramfors

Annons

Annons

Till toppen av sidan