Annons

Annons

Annons

Annons

Nätra-Kornsjö

Läsartext
Sportlovets Edenskidan i Vik lockade 40 barn

Vädret var på topp och solen sken i kapp med plusgraderna när Edenskidan gick av stapeln i Vik i Nätra på sportlovstisdagen.

Detta är en läsartext.

Här är det snart dags för alla tävlande i Edenskidan. Foto: Anders Grimell

Annons

Fyrtio åkande barn i åldern från 2 år och uppåt kämpade om tid och längd medan föräldrar, släkt och vänner hejade på sina telningar, där en del föräldrar fick bära sina minsta i spåret för att komma i mål.

Traditionen är gammal med skidor och semlor på sportlovet i Vik sedan förmodligen över 70 år, så det blev litet annorlunda i år beroende på pandemin och stor smittspridning. Istället blev det hembakade kanelbullar och fika utomhus dukat på långbord tillsammans med försäljning av korv och bröd. Det hade en strykande åtgång för över hundratalet besökare. Uppe vid grillen eldades det friskt med grillning och barnen hade det jättekul i snön tillsammans i väntan på att skidresultaten skulle komma.

Annons

Annons

Här delar funktionären Lena Kristoffersson ut medaljen till en av de tävlande. Foto: Anders Grimell

Så kom äntligen den stora stunden och alla samlades vid huvudingången där namnen ropades upp tillsammans med tiderna och medaljer i guld, silver och brons delades ut och applåderna rungade i luften. Alla tävlande fick medalj.

Nöjda och glada vara alla över den härliga sportdagen som kultur-och arrangemangföreningen Edenborg kunnat ordna tack vare alla fantastiska medhjälpare i spåret som i köket. Stort tack också till en matvarubutik i Bjästa som skänkte kaffe, korv och bröd.

Ingegerd Grimell

Annons

Annons

Till toppen av sidan