Annons

Annons

Annons

Från ÖA:s arkiv

25 år sedan: Storsatsning av Modo, smugglare kan mista jobbet, "Blå grodorna" på Nola

Vad hände i Örnsköldsvik för 25 år sedan?

Vi har tittat i tidningsarkivet och valt ut tre nyheter från mars 1997.

Text

Nu kan spritsmugglare mista jobbet

Den som smugglar sprit från båtar vid fabriken i Husum riskerar att mista jobbet. Det är resultatet av en skärpning av ordningsföreskrifterna vid Husum Paper.

Annons

– Vi har fått vissa tecken på att smugglingen ökat. Och då måste vi förstås agera, säger Lennart Selin, personalassistent vid företaget.

Annons

En orsak till att smugglingen har ökat tros vara att tullen numera inte finns kvar i Ö-vik utan är placerad i Umeå med ett större område att bevaka. Det har blivit rena skytteltrafiken med spritflaskor från ryssbåtarna, berättar en Husumbo för ÖA.

Modo Hockey planerar storsatsning

En tränare och tre högklassiga nyförvärv – det är vad Modo Hockey är på jakt efter inför nästa säsong. Och nu snackar vi om namn som Ulf Dahlén, Michael Nylander och Markus Näslund.

– Det kan bli Modos största satsning hittills, säger klubbdirektören Bengt Hedin.

Klubben är långt ifrån nöjd med den gångna säsongen. Ska man vara ärlig var det aldrig nära att Leif Boork lyckades ta sitt manskap till slutspel. Faktum är att efter jul, i de avslutande 22 omgångarna, var Modo näst sämsta lag med 15 poäng.

Bejublad Peter Carlsson i Nolan

Peter Carlsson i Leninkeps, ackompanjerad av ”Blå grodorna”, fyllde Nolans aula till sista plats i går kväll.

Annons

Det blev en trevlig kväll för alla Örnsköldsviksbor som letat sig ut för att roas av denna Dalakvartett som har en bred kompetens som möjliggör allt från Mozart till hårdrock. Peter Carlsson är också begåvad med stor berättarkonst av ett slag som vi sällan möter.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan