Annons

Annons

Annons

Annons

Regionvalet i Västernorrland 2022

Insändare
C: Alla tre sjukhus behövs i länet

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Länets tre sjukhus.

Bild: Izabelle Nordfjell, Ove Öst, Shanelle Nordgren

Annons

I måndags gav Moderaterna i Västernorrland ett minst sagt magstarkt vallöfte om att stänga sjukhuset i Sollefteå. För oss i Centerpartiet låter detta väldigt verklighetsfrånvänt. Läget för sjukhusvården i Region Västernorrland är minst sagt problematisk och det kräver nya lösningar, att då fortsätta nedmontera vården och skapa osäkerhet hos medarbetare är inte rättväg att gå.

Centerpartiet har under år av nedskärningar kämpat för länets alla sjukhus och vi har förslag som innebär utveckling och framtidstro. Länets tre sjukhus fyller alla viktiga funktioner för Västernorrland och vi behöver skapa naturliga rutiner för samverkan och samarbete. Det är ett arbete som redan pågår exempelvis genom en ökning av planerad vård vid sjukhuset i Sollefteå. Ingen kan ha missat de överbeläggningar som främst sjukhuset i Sundsvall dras med och nu är det viktigt att nyttja det resurser som finns i länet.

Annons

Annons

Vi tror på ett nära ledarskap och att personalen sitter på lösningarna. Något av det viktigaste för sjukvården är skapa förutsättningar för trygg arbetsmiljö och kompetensförsörjning, för det behövs ett stabilt ledarskap. I dag har regionen alldeles för höga kostnader för dyra hyrlösningar då vi inte förmår behålla egen personal, den trenden vill vi vända. Centerpartiet har också en öppenhet för entreprenader, alternativa driftsformer och privata utförare för att skapa valmöjligheter för vårdpersonal och invånare.

Förutsättningen för all välfärd är företagande och arbete. Centerpartiet vill förenkla för företagande i Västernorrland. Vi tror på nytänkande entreprenörer, vi vill satsa på turismen, de gröna näringarna och de jobb som en grön omställning innebär. Västernorrland ska vara ett attraktivt alternativ dit människor vill flytta, leva och utvecklas. Vi tror på och ser möjligheter för hela länet att växa.

Vi vill också påminna Moderaterna om att ni styr i Region Västernorrland. Ni har, med Socialdemokraterna och Liberalerna, stängt vårdplatser över hela länet, även vid sjukhusen i Sundsvall och Örnsköldsvik. Det är er politik som skapat otrygghet hos anställda. Förra veckan ville ni höja sjuksköterskors lön med flera tusen, ändå röstade ni veckan innan för det förslag som gav minst till löneökningar. Antingen är Moderaterna i Västernorrland fullständigt splittrat, eller så har Centerpartiet haft rätt när vi upprepat betonat att Moderaterna gett upp sin politik för att få styra. Vilket kanske var lika bra om nedmontering är ert erbjudande till länets invånare.

Annons

Annons

Centerpartiet tror på en hoppfull väg framåt för Västernorrland. Vi står för utveckling, inte avveckling. Avslutningsvis vill vi passa på att tacka regionens vårdpersonal som utför ett otroligt arbete under ett pressat läge.

Centerpartiets toppkandidater i regionvalet:

Jonny Lundin (C) Härnösand

Sanna Jonsson (C) Sundsvall

Dennis Moström (C) Örnsköldsvik

Kristina Eriksson(C) Sollefteå

Jessica Ulander (C) Kramfors

Annons

Annons

Till toppen av sidan