Annons

Annons

Annons

Annons

Elbilar i Ö-vik

Insändare
Replik: Alla har inte råd med elbilar

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Lars Ströman

Annons

Angående Ordet fritt i ÖA den 22/2-2022 där Johannes Brorson verkligen chockade mig med sin insändare. Hur kan en person med ett uttalande att bensinpriset borde ligga på 100 kronor per litern vilja både visa sig i bild och sätta ut sitt namn. Det var det mest idiotiska man kan läsa – man inte tror att det är sant.

Annons

Annons

Bensin och dieselpriset har för länge sedan nått gränsen för vad det bör kosta för att även landsbygden ska kunna överleva. Men en sådan som Johannes tänker väl inte längre än vad näsan räcker – ty att ”alla ska ha råd med elbilar” är ju bara blaha. Vad ska då hända med alla bensin och dieselbilar? Det verkar han inte ha något svar på.

Jag tror att han skjuter sig själv i foten, när han får se hur alla andra priser på till exempel mat, kläder och dylikt skjuter i höjden med de stigande drivmedelskostnaderna. Och vad händer när staten tappar skatt på den höga drivmedelskostnaden samt den allt för höga bilskatten? Min gissning är att då får de med elbilar stå för den förlusten till staten och därtill vill säkert alla elbolag ha en del av kakan.

Så grattis ni alla, som ser ner på oss med bensin och dieselbilar. Er tid kommer nog också. Med detta sagt tror jag, att Johannes skall tänka om och tänka rätt och sunt. Vi är många pensionärer, som knappt har råd att göra några lustresor. Med tiden blir ju du också pensionär och måste rätta munnen efter matsäcken.

Pensionär med dieselbil och aldrig elbil

Annons

Annons

Till toppen av sidan