Annons

Annons

Annons

Valet 2022 i Örnsköldsvik

Insändare
Lokal Framtid: Vi sätter bra skollokaler framför gigantisk byråkrati

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Den 9/1 skrev SSU i en insändare att elever larmar om skollokaler som inte håller måttet och att kommunen behöver rusta upp många av sina skollokaler. Samtidigt menade man att eftersom en ny gymnasieskola behövs, så ”kan inte var och varannan skollokal rustas upp i närtid”. SSU ansåg också att riksdagen borde skjuta till pengar till skolornas renovering. Man menade till och med att det var Alliansens regeringspolitik som på något sätt var skyldig till skicket på skolorna i vår kommun.

Annons

Bild: Viktor Holmström, Robbin Norgren

Annons

Bild: Robbin Norgren

Vi stör oss också på skolornas skick, men vi stör oss ännu mer på att som kommuninvånare bli behandlade som sämre vetande av SSU. Det är Socialdemokraterna som styr kommunen. Det är ert parti, inte riksdagen, som är ansvariga för skicket skolorna befinner sig i! Tror ni i SSU att ni kan lura i väljarna vad som helst?

För oss får det räcka. Nu startar vi ett lokalt parti, ”Lokal Framtid Örnsköldsvik”. Vi vill sätta sakfrågorna i centrum. Sunt förnuft, beprövad erfarenhet och försiktig hantering av skattemedel ska vara ledord. Politikerna borde vara lojala med invånarna istället för med partihögkvarter långt bort. Hade Socialdemokraterna inte ställt till med Sekab-affärerna, så hade vår kommun haft ett gediget låneutrymme att bekosta en gymnasielösning med. Underhåll av skolorna hade skötts löpande istället för att ”bygga nytt och glömma bort”. Nu har vi istället en underhållsskuld på kommunens fastigheter på minst 700 miljoner. Vad gjorde ni med pengarna istället?

Med vår politik läggs inte landsbygdsskolor ned och allt stordriftstänkande i barnomsorgen läggs på sophögen.

Annons

PS: Om radiatorerna i Själevadsskolans högstadielokaler är kalla, så borde rektorn ringa efter rörmokare. Behöver det bytas ut delar av värmesystemet, så gör man det. Det är sådant vanligt folk fattar.

Styrelsen i Lokal Framtid Örnsköldsvik: Ingela Sällström, Håkan Holmgren, Åke Lidfalk, Eva Gidlund och Gudrun Lidfalk

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan