Annons

Annons

Annons

Annons

Sidensjö

Läsartext
Nätradalen den röda tråden på måndagsträffar i Drömme

Under februari har Drömmebygdens intresseförening och Drömme IOGT-NTO arrangerat tre Mötesplats Valhalla. Den röda tråden har varit Nätradalen.

Detta är en läsartext.

Kristina Söderlind berättar om Sidensjöskolan och hur fantastiskt det är att vara lärare. Några ledord på Sidensjöskolan är Trygghet och Gemenskap. Foto: Bertil Westin och Olle Häggström

Annons

Först ut var Kristina ”Kicki” Söderlind som inledde med orden ”jag har världens roligaste jobb”. Det märktes under hela kvällen där hon entusiastiskt berättade om Sidensjöskolan i dag.

Skolan har nästan 80 elever och över 40 inskrivna på fritids. Förskolan har växt, och har nu fem avdelningar fördelade på Sidensjöskolan och Fyrklövern. Skolan är trångbodd och den är sliten efter snart 65 års användande. Alla ser verkligen framemot en totalrenovering/nybyggnad.

Skolgården är liten, vilket kompenseras med ett avtal med Sidensjö IK. Kristina lovordade skolans restaurang Linblomman. Dagens undervisning är mer individualiserad och nyttjar verkligen den digitala tekniken, vilket imponerade på oss i publiken. Sidensjöskolan är känd för sina årliga musikaler, detta årliga projekt skapar trygghet och gemenskap på skolan.

Annons

Annons

Nästa träff gästades vi av Anders Thorsén som är ansvarig för Nätterlunds stiftelse och alla deras konstverk i Nätradalen.

Anders Thorsen berättar om alla konstverk som tillskapats i Nätradalen tack vare Nätterlunds stiftelse. Vi är unika och kommer att bli än mer unik tack vare alla konstverk i Älvdalen. Foto: Bertil Westin och Olle Häggström

Anders berättade om Jonas Nätterlunds testamente, hur stiftelsen startades. Vi fick en resa i ord och bild genom hela Nätradalen och fick se de flesta av konstverken som finns i Köpmanholmen, Bjästa, Näske, Vik, Sidensjö, Brynge, Skuleskogen och på öarna Ulvön och Trysynda. Många fantastiska konstverk där några har skapat debatt, vilket är bra, för konst skall beröra. Anders presenterade stiftelsens planer och hur mer delaktighet skall skapas i bygden.

Bygdsam Nätradalen var temat måndag den 21:a. Göran Arnmark som är återvändare till bygden och vd på Sidensjö Sparbank började att berätta en del om sig själv.

Göran har axlat manteln som kassör och en av strategierna i Bygdsam Nätradalen. Bygdsam bygger på samverkan mellan näringslivet, föreningslivet och kommunen.

Göran Arnmark entusiasmerar oss för fortsatt utveckling av Nätradalen. Foto: Bertil Westin och Olle Häggström

Annons

I Nätradalen är samverkansklimatet mycket gott. Bygdsam arrangerar föreningsträffar, företagsträffar och för en kontinuerlig dialog med kommunen. Flera projekt bedrivs och det som nu är aktuellt är bland annat Hållbar turism, stöttning av turistbolaget, starta ett socialt företag, utveckla en delningsplattform och många nya idéer.

Publiken hade en del frågor och kommentarer, där bland annat fler billiga möteslokaler och mer boende för våra turister efterlystes. Det genomsnittliga antalet deltagare har varit 27, och till hösten återkommer Mötesplats Valhalla i Drömme med nya intressanta teman.

Olle Häggström

Annons

Annons

Till toppen av sidan