Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Pondhockey-fest i Höga kusten

Hockeyturneringen återuppstår – ÖA sänder live från helgens folkfest

Fem år efter den förra upplagan har det åter blivit dags för Höga Kusten Pond Hockey Tournament.

I år har evenemanget flyttat till Friluftsbyn i Docksta, där hockeyturneringen kommer samsas med en mängd olika friluftsaktiviteter.

ÖA kommer att finnas på plats under helgen och sända live från folkfesten på Gällstasjön.

Jerry Engström och Mikael Lindnord står bakom arrangemanget.

Bild: Shanelle Nordgren

Annons

Det har åter blivit dags för den populära turneringen i pondhockey, Höga Kusten Pond Hockey Tournament. Efter ett fem år långt uppehåll, bland annat på grund av coronapandemin, har turneringen nu flyttat från Inre hamnen i Örnsköldsvik till Friluftsbyn i Docksta.

Under lördag och söndag kommer hockeyturneringen, samt en mängd andra friluftsaktiviteter äga runt på och runt Gällstasjön. Har du inte möjlighet att vara på plats, så kommer ÖA att sända live från hockeyfesten.

– Vi kommer att sända en antal utvalda matcher och en del annat inom friluftstemat. Tittarna kommer få ta del av både matcher och folkfesten. Vi sänder även söndagens prisutdelning, säger Linn Grundberg, nyhetschef på ÖA.

Pondhockey är en typ av ishockey, som spelas på naturis med något mindre planer än en vanlig rink. Inga sarger finns, utan istället är det snövallar som avgränsar planerna.

Annons

Annons

Årets upplaga av Höga Kusten Pond Hockey Tournament är den tredje i ordningen. Den första arrangerades för sex år sedan i centrala Ö-vik. Årets turnering kommer att avgöras på Gällstasjön, där man spolat upp sex hockeyplaner, varav en centercourt.

Höga Kusten Pond Hockey Tournament anordnas på Gällstasjön i Docksta.

Bild: Privat

Fakta

Spelregler för Höga Kusten Pond Hockey Tournament

  • Turneringen spelas i 16 grupper, följt av finalspel (kan justeras beroende på hur många lag som kommer till start).
  • Alla lag är garanterade att få spela minst 5 matcher.
  • Turneringen spelas i lag om 5 personer, med 4 personer på banan. Inga målvakter.
  • Matchtid i gruppspelet är 2 x 10min.
  • Matchtid i finalspelen (från åttondelsfinal) är 2 x 5 min.
  • Spelplanerna har måtten 25x15 meter med snösarg.

Källa: www.pondhockey.se

Dessutom kommer det finnas möjlighet för den som vill att testa på hockeyspel på en del av sjön, där representanter från Modo kommer finnas på plats med utrustning att låna.

Är man inte intresserad av ishockey kommer det finnas möjligheter till längdskidåkning, långfärdsskridskor och mycket annat.

Arrangörerna hoppas på en riktig folkfest – och ÖA hänger med.

Annons

– Kan du inte vara på plats i Docksta, så tar vi Docksta till dig, säger Linn Grundberg.

För att se sändningarna från Höga Kusten Pond Hockey Tournament måste du vara prenumerant på ÖA. Klicka här om du inte redan är kund, eller här för att logga in och få tillgång till allt material på allehanda.se. Mer information kring sändningarna kommer under veckan.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy