Annons

Annons

Annons

Annons

Trehörningsjö

Insändare
Jag blev ledsen när jag besökte Trehörningsjö

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det var bättre förr, anser insändarskribenten.

Annons

På 40-50 talet fungerade järnvägen bra i Norrland. Transporter på järnvägen gjorde att orter och mindre samhällen efter stambanan fungerade bra med stationshus för resenärer och gods. Detta gjorde i sin tur att butiker och mindre verkstäder fick sina varor och det gick att skicka varor till sina kunder.

Folk kunde använda sig av tåg och rälsbussar. Samhället blev en trivsam tillvaro för invånare, affärsidkare, matställen, caféer, Folkets hus, tandläkare, läkare, polis, och så vidare.

Annons

Annons

Nu, eftersom tågen bara kör förbi, behövs ingen järnvägsstation; inga hotell och färre butiker. I och med att mer och mer service försvinner så flyttar folk, butiker stänger och hus rivs.

Efter att jag besökt Trehörningssjö, nu som 80-åring, vars föräldrar verkat och bott i detta samhälle finns bara tomhet och vemod kvar över hur det blivit eftersom järnvägen inte fungerar nu som då. "Pulsådern" försvann!

En som minns uppväxt i ett blomstrande samhälle på 40-50 talet. Tack för att den tiden fanns för mig och alla som då levde och verkade i denna bygd!

Före detta Trehörningsjöbo

Annons

Annons

Till toppen av sidan