Annons

Annons

Annons

Annons

Sidensjö

Läsartext
Solenergi och hjärtsvikt – två ämnen vid mötesträffar i Drömme

Mötet mellan oss människor är mycket viktigt, vilket vi blivit ännu mer påminda om under pandemin. Drömmebygdens intresseförening och Drömme IOGT-NTO arbetar aktivt för att erbjuda många arrangemang och mötesplatser under året.

Detta är en läsartext.

Filip Moberg och Kasper Hellström informerar om solenergi och dess fördelar. Foto: Bertil Westin

Annons

Nu under den mörkaste årstiden arrangerar föreningarna tillsammans Mötesplats Valhalla. Enkla arrangemang som erbjuds kontinuerligt under tolv måndagar. Vi börjar med fika, nu under pandemin naturligtvis med coronaanpassad möblering. Under fikat intressanta samtal, och därefter är det dags för kvällens programinslag. Nu i januari har vi arrangerat tre träffar.

Annons

Solenergi var temat på första träffen, en favorit i repris, eftersom vi även hade en träff i höstas. Vi hade besök av Kasper Hellström och Filip Moberg från Solenergispecialisten. De berättade på ett intressant sätt om olika typer av anläggningar. Vad är installationskostnaden? Och vad blir effekterna. Publiken ställde en del detaljfrågor, och intresset för installation var stort. Så bedömningen är att solenergianläggningarna kommer att bli betydligt fler i Drömmebygden.

Annons

Gunvor Jonsson som har sina rötter i Kläppen, Drömme besökte oss och berättade om många år som aktiv polis. Gunvor har arbetat med många olika saker under sitt yrkesverksamma liv.

Publiken är verkligen intresserad när Gunvor Jonsson berättar om sitt mångåriga yrkesliv som polis. Foto: Bertil Westin

Hon har jobbat i yttre tjänst, med rekrytering till utbildning av poliser, utbildning och mycket annat. Hennes berättelser var både gripande och underhållande. Det är alltid tungt när det är ingripande kopplat till barn. Tuffa situationer som polis kan i efterhand med lite distans bli underhållande,

Kerstin Ottosson som arbetar som sjuksköterska med bland annat inriktning på hjärtsvikt informerade oss om detta. Vi fick en gedigen presentation, vad är orsakerna till hjärtsvikt? Vilka olika typer av medikament erbjuds.

En viktig fråga som i många andra hälsosammanhang är livsstilen. Vilken mat är nyttig ur ett hjärtperspektiv fick vi veta. Det gäller att motionera från sin egen utgångspunkt. Vid ett bra samspel med oss som patienter och sjuk- och hälsovården kan mycket åstadkommas.

Annons

Kerstin Ottosson berättar verkligen initierat om Hjärtats uppbyggnad och vad som händer vid hjärtsvikt. Foto: Bertil Westin

Trots de restriktioner vi lever med i pandemin har det genomsnittliga deltagarantalet varit 28 personer per träff.

Nu i februari fortsätter träffarna med följande teman: Sidensjöskolan i dag och i framtiden, Nätterlunds stiftelse och alla konstverk, samt Bygdsam i Nätradalen.

Olle Häggström

Annons

Annons

Till toppen av sidan