AnnonsHÄR Handel & Möten i Härnösand

Så slöt Härnösandsborna upp för att hjälpa företagen: "Invånarnas engagemang har gjort enorm skillnad"

Att boende i Härnösand tror på sin stad och sin lokala handel går inte att ta miste på. Det konstaterar Jon Hultman, centrumutvecklare på HÄR Handel och möten, som trots pandemin kan se tillbaka på ett år som gått över förväntan.

Mikael Englund är en av ägarna till restaurangen Härnö Outdoor Lodge på Vårdkasen.

– Vi trodde aldrig att vi skulle slå 2020 års resultat, då det löstes in HÄR-presentkort för 3, 1 miljoner kronor, men den summan ökade faktiskt till 4,4 miljoner under 2021. Så det är en ökning på över en miljon kronor som använts hos de lokala handlarna under året, vilket bidrar till ökade möjligheter för handlare i hela Härnösand och till att bevara en levande stadskärna.

Jon Hultman reflekterar över en tid som visserligen inneburit utmaningar för många företagare, men som bland annat genom försäljningen av HÄR-presentkort också visat hur starkt Härnösandsborna känner för sin stad. Därför riktar han nu ett stort tack till alla som på ett eller annat sätt hjälpt till att stötta den lokala handeln under året som gått.

Vi har ett stort utbud i Härnösand, men det bygger på att vi som bor här fortsätter göra våra inköp lokalt

– Invånarnas och företagarnas insatser är ett av de främsta skälen till att staden fortfarande mår ganska bra och att 2021 trots allt blev ett bra år för handeln i Härnösand. Pandemin har visat varför det är så betydelsefullt att värna om det lokala, och de som bor och verkar här är värda en eloge för sitt engagemang som verkligen har gjort enorm skillnad.

Så kan presentkortet användas - se alla företag som anslutna här

Jon Hultman, centrumutvecklare på HÄR Handel och möten.

Samtidigt poängterar Jon värdet av att även framöver välja lokalt i den mån man kan.

– Vi har ett stort utbud i Härnösand, men det bygger på att vi som bor här fortsätter göra våra inköp lokalt snarare än att till exempel handla på nätet. Det är också viktigt att de som har ett HÄR-presentkort hemma kommer ihåg att lösa in det, eftersom det är först då som pengarna är till nytta för handlaren.

Stötta den lokala handeln – köp ditt present kort här

Bland Härnösands senaste etableringar, och en av de nyaste medlemmarna i HÄR, finns Härnö Outdoor som bland annat driver restaurangen Härnö Outdoor Lodge på Vårdkasen. En av ägarna bakom konceptet är Mikael Englund, som menar att man valt att satsa just i Härnösand på grund av platsens unika förutsättningar.

– Vi är en mötesplats och restaurang där vi använder naturen för att skapa närvaro och energi, och vill bidra till att lyfta det här områdets stora potential. Höga kusten blir bara mer populär för varje år, men Härnön är fortfarande ganska oupptäckt trots att det är ett så vackert område med mycket att erbjuda både i form av natur och upplevelser.

Se mer av vad HÄR Handel och Möten gör för Härnösand och företagare på deras Facebooksida.

Möjligheterna till samarbete med andra lokala företag är ett av de främsta skälen till att man på Härnö Outdoor valt att bli medlem i HÄR, menar Mikael.

– Vår ambition är att göra Härnön till ett välkänt besöksmål på kartan, men för att lyckas behöver vi samarbeta med lokala handlare, hotell och andra företag inom besöksnäringen som drar åt samma håll. Ensam är inte stark – det är när vi jobbar tillsammans som vi verkligen kan åstadkomma något.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Allehanda.ses redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy