Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Företagsklimatet i Ö-vik blir allt sämre

Insändare
Jag är en företagare som svarat på Svenskt Näringslivs enkät

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Robbin Norgren

Annons

Jag är en av de företagare i Örnsköldsviks kommun som svarat på den årliga undersökningen gällande företagsklimatet i kommunen. Jag är aktiv företagare i kommunen sedan många år och driver ett flertal företag inom olika branscher. Undersökningen gäller endast ett av företagen, men mina åsikter gäller samtliga mina företag.

Jag blir väldigt missmodig och upprörd när man läser vad kommundirektör Haglund anser om denna undersökning och han avfärdar den med en massa argument och undanflykter. Istället borde han ödmjukt ta åt sig av kritiken för att vända den negativa trenden. I mitt dagliga värv så träffar jag många företagare, både de som är medlemmar i Svenskt Näringsliv och de som är med i andra intresseorganisationer. Det är ingen som jublar över kommunens näringslivsklimat.

Annons

Annons

I höstas så uttalade även näringslivschefen Fredrik Holmgren sig negativt gällande denna årliga undersökning bland annat genom följande kommentar ”vi får någonstans också ha respekt för att vi har över 6000 företag i kommunen och bara 200 svarar på enkäten”. Det handlar inte bara om långa handläggningstider när det gäller bygglov. Det handlar även om attityder och bemötande från många av kommunens tjänstemän och politiker samt även det faktum att kommunen ägnar sig åt konkurrerande verksamhet i många fall. Detta trots löften om att det inte ska förekomma.

När ett av kommunens största fastighetsbolag ger både ris och ros till kommunens tjänstemän så får de denna kommentar av kommundirektören i ansiktet ”detta företag har en vana att skylla på kommunen när det inte går deras väg”. En sådan kommentar lämpar sig bäst hemma bland de närmaste, men definitivt inte offentligt. Men å andra sidan är det kanske den attityden som finns och då är det inte konstigt att kommunen dalar i rankning. Förmodligen blir det nog så att årets undersökning kommer att visa att kommunen sjunker till den absoluta botten. Det är nog lika bra så att ansvariga kanske till slut förstår vad som pågår och tar konsekvenserna av det.

Frukoststudio och andra event är nog bra, men bättre är om det blir verkstad och konkreta åtgärder för att vårt fina Örnsköldsvik ska fungera bättre.

Jag vill poängtera att det är många av kommunens tjänstemän som sköter sig föredömligt, förmodligen är problemet en ledningsfråga.

Egentligen är jag inte en person som vill vara anonym men för att slippa obehag för min personal och särbehandling vid nästa kommunala upphandling så väljer jag att vara anonym denna gång.

Lokal småföretagare

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy