Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
STF snöskotrampar Högakustenleden – vill lyfta fram nya Ikea-pärlan

Lördagen den 15 januari snöskotrampade STF:s lokalavdelning i Örnsköldsvik sträckan Sandlågan - stugplats Bodviken.

Detta är en läsartext.

STF i Örnsköldsvik har trampat upp stigen till Bodviken, platsen som Ikea har döpt ett tvättställ efter.

Annons

Den är cirka 3 kilometer enkel väg, följer stranden längs Bodviken i början men så kommer en rejält krävande stigning, cirka 100 m upp på en utlöpare av Stormyrberget innan leden kommer ner till havsnivå igen. Vi var 12 personer som trampade och anledningen till insatsen var att Ö-viks kommun, Kultur o Fritid hade observerat att Ikea har döpt en ny produkt; ett tvättställ till just Bodviken.

Annons

Ikea har köpt reklamplats hos Visit Sweden i Stockholm och där beskrivit bland annat Bodviken som en skön plats, värd att besöka. STF samarbetar med Kultur o Fritid med att sköta en del av Högakustenleden. Vi räknar med ökad tillströmning efter reklamen.

Annons

STF på väg till Bodviken. Foto: Jan Lindmark

Väl framme gjordes upp eld i grillringen och alla deltagarna belönades med varsin bit smörgåstårta, som varsamt fraktas i ryggsäckar.

Sju av deltagarna var nybörjarare, gick på snöskor som vi fått låna av Kultur o Fritid och av Friluftsfrämjandet. Efter lite trasslande med att spänna fast dem på fötterna kom vi iväg, på hemvägen gillade de flesta att gå med snöskor och efterlyste fler vandringar på snö.

Det kommer, men innan dess arrangerar STF en skidtur i Nätra fjällskog den 26/2 och till Huggsjöstugan den 13/3. Promenad på Hälsans Stig 20/3.

Sen är det dags för nästa snöskovandring. Vi går på Hk-leden sträckan Svedje - Utby den 26/3 och kollar så det inte ligger vindfällen över leden. Vi tackar deltagarna, Kultur o Fritid och Friluftsfrämjandet så mycket för hjälpen.

Jan Lindmark

Snart framme. Foto: Bodil Brunemo

Annons

Ankomst, varma och svettiga. Foto:Jan Lindmark

Annons

Mysbrasa och smörgåstårta. Foto:Tommy Linfors

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy