Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Kulturhusdebatten i Ö-vik

Insändare
Se möjligheter istället för hinder med kulturhuset!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Här är det tänkt att kulturhuset ska byggas. Camilla Westman efterlyser att Ö-vik jobbar tillsammans för detta.

Bild: Katarina Östholm, Peter Forssell

Annons

Jag delade artikeln ”Den kommunala kulturen i Örnsköldsvik är vanskött” (ÖA 16/1) på Facebook. Inom kort började debatten i tråden och i samtal. Det finns röster för att utveckla redan befintliga lokaler för att skapa bättre förutsättningar för kulturupplevelser. Som kulturentreprenör anser jag att dessa lokaler är undermåliga och skulle kräva enorma resurser och större yta för att komma upp till en professionellt hög nivå i storlek på scenyta, teknik, publik- och lastutrymmen. Dessa lokaler kan alltså inte möta upp dagens standard för större produktioner.

Annons

Annons

Det finns även tendenser till ett ”vi och dom”, i stället för att se vad vi kan göra tillsammans! Kan detta handla om okunskap, Jante och en rivalitetsanda som inte är förenlig med de visioner som finns för ett kulturhus?! Kanske handlar det också om bristande information ut mot Ö-viksborna om vad kulturhus-entusiasterna faktiskt planerar och försöker skapa? I högsta grad handlar det nog om rädslor för det som är nytt och i förändring! Men för att få utveckling måste en förändring till!

Jag ser stora fördelar med att bygga ett genomtänkt kulturhus, som möter upp dagens behov och teknik gällande professionella produktioner. Ett kulturhus som medför möjligheter till kultur i olika former på bred front, tillväxt-, attraktions- och varumärkesvärden för Ö-vik. Låt oss kulturarbetare få förutsättningar och resurser att skapa och publiken förutsättningar att mötas samt berikas av ett kulturliv som lever!

Kultur gör livet levande!

Camilla Westman, kulturentreprenör

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy