Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Kulturhusdebatten i Ö-vik

Insändare
Den kommunala kulturen i Örnsköldsvik är vanskött

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Lennart Jähkel repeterar en av drömscenerna i En handelsresandes död med Albin Grenholm och Victor Wigardt, som spelar hans söner.

Bild: Susanne Holmlund

Annons

När Allehanda intervjuade några av stadens kulturpersonligheter inför årsskiftet kunde endast en person, Camilla Westman, namnge en kulturhändelse i Ö-vik som minnesvärd. Tilläggas bör att Camilla Westman själv förestod den nämnda Norrlandsteatern.

Annons

Annons

I övrigt var det Teater Västernorrland med uppsättningen av En handelsresandes död med Lennart Jähkel som tog hem flest röster. Den spelades i stort sett överallt efter Norrlandskusten förutom Ö-vik, som saknar godkänd teaterlokal.

Med Teater Västernorrlands senaste uppsättning av Pippi Långstrump är det likadant. Vår närmaste teaterscen för familjeföreställningen Pippi Långstrump finns i Sollefteå. När jag kom till Ö-vik i trettio årsåldern lät det som en teaterlokal inte var långt borta. 40 år senare har inget hänt och jag befarar att mitt barnbarn Hedda aldrig kommer att få sedan någon större uppsättning spelas i Ö -vik heller. Vad sitter det i? är en fråga som jag väldigt gärna vill ha svar på.

Maggie Eriksson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy