Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Så påverkar coronaviruset Örnsköldsvik

Insändare
Hur ska vi veta vem som är covid-positiv?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: John Fagerström

Annons

Jag sitter här och skriver denna insändaren som trippelvaccinerad, genomgick covid-19 i april och är snabb att testa både mig och min familj för covid vid minsta symtom. Men så satt jag här en kväll och tänkte till en och tre gånger.

Jag har barn med en pappa som bor i ett annat län. Han är dubbelvaccinerad. En dag får jag ett meddelande att han berättade att han testat positivt för covid-19. Min direkta fråga blev om han hade några symtom, men nej han hade absolut inga symtom alls. Däremot hade hans sambo symtom vilket gjorde att även han testade sig själv. Jag har nu testat hela familjen och inga av oss har några positiva provsvar. Men tanken som föds inom mig är, visst att vi satt upp de gamla reglerna om att hålla avstånd, stanna hemma vid symtom och testa oss vid symtom.

Annons

Annons

MEN! Vi som är vaccinerade ett antal gånger och inte har några symtom, men som vid testning kan påvisa ett positivt resultat för covid, hur ska vi kunna säkerställa att inte smitta resterande samhälle om vi inte uppvisar symtom? Skolor? Arbetsplatser? Sociala sammanhang? Frågan är hur vi ska göra? Ska alla arbetsplatser och alla sociala sammanhang kunna erbjuda snabbtester för att säkerställa att alla som kommer in i lokalen är friska?

För det är en stor risk nu att de som är vaccinerade inte visar symtom vid smitta, men kan smitta de som är i riskgrupp och de som är ovaccinerade. Detta år 2022 blir ett väldigt osäkert år där ingen kommer gå säker, ingen vet vem som smittar och vem som blir smittad.

Maria

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy