Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Damkören La Chorale bjöd på julkonsert – med eminenta gästartister

Damkören La Chorale höll den 22 december 2021 en julkonsert i Alne församlingsgård. En mycket trivsam sådan, med besökare som serverades glögg och pepparkakor i den julpyntade lokalen.

Detta är en läsartext.

Rena Kimura och Anna-Maria Wedman tillsammans med körledaren Oskar Wedman.

Annons

Till körmedlemmarnas – och publikens – stora glädje fick vi njuta av två eminenta gästartister, Rena Kimura på violin och Anna-Maria Wedman på oboe. Förutom att ackompanjera oss så uppförde de även strålande solonummer som drog ned rungande applåder. Renas klara och känsliga toner när hon framförde Schuberts Ave Maria lämnade ingen oberörd och många ögon tårades.

Annons

Rena kom verkligen med en fläkt från stora, vida världen. Hon är född i Washington där hon studerade vid Indiana University i Bloomington för att sedermera hamna i Tyskland för fortsatta musikstudier. Rena bor numera i Sverige och sedan 2017 är hon medlem i Kungliga Filharmonikerna. Hon har medverkat vid en rad orkester- och kammarmusikfestivaler runt om i världen samt vid ett flertal tillfällen framträtt som solist vid stora evenemang. Tack vare att Rena numera har nära och kära i vår omnejd så fick vi möjlighet att uppleva hennes suveräna violinspel.

Annons

Gästartisterna Rena Kimura och Anna-Maria Wedman.

Anna-Maria, bosatt i Örnsköldsvik och för övrigt gift med vår körledare Oskar Wedman, är utbildad i Finland såväl som på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm där hon studerat oboe. Hon spelar med i olika orkestrar och ensembler både i Örnsköldsvik och runt om i landet.

Vi i kören är så glada och tacksamma för att vi fick sjunga in julen tillsammans med dessa excellenta musiker. Vi vill även tacka vår körledare Oskar som hann med att både dirigera och ackompanjera på piano. Ett stort tack även till prästen Ulf Söderlind som gav oss fina och tänkvärda julbudskap.

Sist men inte minst, tack till besökarna som släppte julsysslorna för en kväll i musikens tecken.

Damkören la Chorale

Annons

Annons

Till toppen av sidan