Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Julmys vid Långstrandforsen i Hemling

Efter en lång tid av nedstängning och ensamhet, så blev Sverige åter öppet för allt och alla.

Det var något som Hemlings driftige man Johan Hörnqvist, även kallad ”SkogsJohan”, tog fasta på tillsammans med Jenny Nilsson då man hjälptes åt att planera, att återkomma med marknaden vid Johans stugor intill Långstrandsforsen i Hemling.

Detta är en läsartext.

Grillning av hamburgare på Julmysmarknaden.

Annons

Marknaden kallas för Julmys. Något som det verkligen blev och uppskattades mycket av flera hundra besökare som kom på besök kl 12 – 16 den 11 december 2021.

Bilarna parkerades uppe vid vägen för en åktur med häst och rissla, eller skoterkälke ner till marknadsområdet. Ville man inte åka, så fick det bli en promenad istället.

Inne i den trolska skogen fanns många olika stånd med försäljning av träarbeten, konst, ljusstakar tillverkade av älghorn, fårskinnsfällar och fiskeredskap. Sist men inte minst försäljningen av tunnbröd, som hade en strykande åtgång,

Annons

Annons

Träalster till försäljning på Julmysmarknaden.

Själv stod Johan vid den tända brasan intill vattnet i den rinnande forsen där han bjöd på kaffe och pepparkakor till sugna besökare.

När skymningen började lägra sig över området lyste elden upp nere vid forsen, liksom den som gjorts upp intill stugan för att steka hamburgare till hungriga besökare. Där hade Cecilia, Anders och Anna fullt upp, samtidigt som Johan själv gick omkring i den ”trolska” skogen och tände marschaller, vilket gjorde att julstämningen kom allt närmare oss som fanns i området.

Nöjda och glada över dagen lämnade utställarna området med en önskan om att få komma tillbaka även nästa år.

Eilert Hägglund

Kaffe och pepparkakor bjöds på av Johan Hörnqvist vid lägerelden.

Marschallerna lyste upp kvällen i den trolska skogen.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy