Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Gullänget

Läsartext
Publiken bar fram Swingbandet på trettondagsafton

Trots att sångerskan Maria Bervelius tvingats ställa in sin medverkan i Kenneth Nordwalls Swingbands konsert under trettondagsafton blev kvällen en succé.

Mycket tack vare den engagerande publiken.

Detta är en läsartext.

Annons

Jag kom en halvtimme före utsatt tid till Gullängets kyrka på trettondagsafton för att lyssna på Kenneth Nordwalls Swingband. Jag möttes av en mycket bekymrad Kenneth Nordwall i en i det närmaste fullsatt kyrka, där man nu får ta in max 80 personer.

Maria Bervelius, som i normala fall bär upp bandet hade tvingats kasta in handduken och nu stod man där utan sångerska. Jag kände mig kolugn, för Lina Sundqvist var ju i tjänst som kantor, så det ordnar sig ska du se, sa jag till Kenneth.

Trots att bandet saknade både basisten ”Pebbe” Vigren och sångerskan Maria Bervelius blev kvällen en succé.

Lina Sundqvist är inte bara en sångnäktergal utan har dessutom en mycket bred jazzrepertoar i sina gömmor, så vad hände?

Annons

Annons

Jo, det blev dundersuccé med det sargade Swingbandet, som bars fram av den kunniga publiken, där Sture Lindblad fanns.

"Vilken kväll!" utbrast Sture, när jag träffade honom efteråt i kapprummet.

Publiken applåderade efter varje solo, vilket tände pianisten Anders Bergquist, trumpetaren Lukas Johansson och kapellmästaren Kenneth Nordwall på trummor.

Redan efter inledningen med ”Almost like being in love” på tre man utan vokalist kändes succén given. Publiken gjorde allt för att ”peppa musikerna” och sedan när Lina Sundqvist kom in i fjärde numret så brakade det loss.

Lina sjöng ”Let it snow, let it snow , let it snow” och följde upp det med ”Come Sunday”. Man kan ju undra varifrån Lina fick alla krafter i den bästa versionen jag hört av ”Come Sunday”. Det måste ha varit publiken som eggade Lina att sjunga med sådan känsla, så att man tappade andan.

Lina Sundqvist och Lukas Johansson.

Vi får inte glömma bort ynglingen Lukas Johansson, 22 år, som tog över Maria Bervelius roll att skapa mysig stämning med publiken. Lukas kände sig hemtam i kyrkan och med sina medmusikanter.

Han talade mycket varmt om både Kenneth Nordwall och Anders Bergquist och vad de betytt för honom allt sedan den dagen han kom i kontakt med dem i samband med en spelning med ”Real Stompers” vid skolavslutningen 2017 för Parkskolans elever.

Annons

Rektor Åke Collin, som är trombonist i ”Real Stompers” kallade in förstaårsgymnasisten Lukas Johansson då det fattades en trumpetare i bandet. Lukas Johansson har det där lilla extra som lyfter ett band.

Annons

Jag skulle vilja kalla det karisma det han har i blicken. Kontakten med publiken är jätteviktig och den förmågan har Lukas.

Lukas Johansson skapade en fin stämning i Gullängets kyrka tillsammans med publiken.

Bandet hade lagt in som avslutningsnummer ”Vilken underbar värld” med Lina Sundqvist. Något extranummer trodde man inte behövdes, så de såg närmast chockade ut när publiken klappade händerna och ropade en till, en till, en till.

En kort konferens ledd av Lukas ledde fram till ”There will never be another you” och publiken hade fått sitt och kunde mycket nöjda gå hem.

"En kväll att minnas", sa Sture Lindblad och det är bara att hålla med honom.

Ingen tänkte på att Swingbandet både saknade basisten ”Pebbe” Vigren och sångerskan Maria Bervelius. Det här blev kvällen som sent skall glömmas.

Lina Sundqvist trollband publiken med sin vackra sångröst.

Kjell Larsson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy