Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Insändare
M: Vi behöver prata, om ungas framtid!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Felicia Andersson, Klas Leffler

Annons

Vi behöver prata om en annan pandemi, som breder ut sig över hela landet och även här i Örnsköldsvik. Vi pratar om pandemin vad gäller ungdomskriminalitet, ungdomsrån och droganvändning i unga åldrar.

Här behöver vi omgående ett vaccin för att bryta den förödande utvecklingen!

Lokalpolisen har nyss uttalat sig om hur lättillgänglig drogerna i dag är i Örnsköldsvik, men inte bara det: användandet kryper lägre ner i åldrarna.

Annons

Annons

Vi får läsa om mordförsök på öppen gata, vandalisering av kommunala skolor, och ungdomar som hänger på stan till småtimmarna utan gränser. Polisen får allt oftare visa upp sig på skolorna för att upprätthålla ordning och säkerställa trygghet. Allt detta är ett bevis på att samhället sviker dom unga.

Nu är det hög tid att lägga i en högre växel för att bryta den förödande utvecklingen. Vi behöver lagen på vår sida. Den som begår brott, ska också kunna avtjäna straff, även i ung ålder. Ett stärkt och prioriterat uppdrag till socialtjänsten att jobba än mer förebyggande. Ett förtydligat föräldraansvar. Har man barn måste man ta det fulla ansvaret hela vägen.

Skolan behöver få den auktoritet och dom resurser som behövs. Vi vet att elever som lämnar skolan utan fullständiga betyg löper större risk att få problem i vuxenlivet. Det är unga vuxna som löper större risk till drogmissbruk, kriminalitet och utanförskap. Alla barns skolgång måste säkras.

Sverige och Örnsköldsviks ungdomar förtjänar bättre.

Jeanette Karlsson (M), Marianne Mchardy (M), Julia Jäger (MUF)

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy