Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Västernorrlands län

Insändare
Replik: Regionen: Vi kommer nu fortsätta prioritera personalen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: TT, Hanna Persson

Annons

Replik på ”Har Regionen verkligen råd med julklappar?” (ÖA 3/1).

All personal, i Region Västernorrlands många verksamheter, har gjort ett imponerande arbete under pandemin. Därför beslutade regionstyrelsen att ge en särskild julgåva även 2021. Presentkort till ett värde av 1000 kronor har skickats till alla som hade en tillsvidareanställning eller en månadsavlönad visstidsanställning per den 1 september 2021. Även visstidsanställda timavlönade som varit anställda under perioden januari-augusti och arbetat minst 400 timmar omfattas av gåvan, totalt sett 7 263 personer. Förtroendevalda och politiska sekreterare omfattas inte, ej heller hyrpersonal.

Annons

Annons

Vi kommer nu fortsätta prioritera personalen och en julgåva var en prioritering vi ville göra. Att Region Västernorrland kunnat öka omfattningen på gåvan, från förra årets 500 kr, beror på att regionens ekonomi fortsätter förbättras. Tidigare års underskott är återställda, kommande pensionskostnader är avsatta och det ekonomiska resultatet är positivt. Någon ”blödande” ekonomi är det alltså inte fråga om.

När det gäller vaccinationsenheterna så hade de ett kortare juluppehåll. Nu är de öppna igen och alla dubbelvaccinerade över 18 år kan boka sin tredje dos, så länge det hunnit gå sex månader efter dos två innan besöket.

Glenn Nordlund (S) ordförande regionstyrelsen

Per Wahlberg (M) ledamot regionstyrelsen

Ingeborg Wiksten (L) ledamot regionstyrelsen

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy