Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Husum

Läsartext
Julfest i Centrumkyrkan Husum

Årets julfest, den 19 december, hade ordnats av BUR (Barn och ungdomsrådet). Barn, föräldrar och övriga mötte upp till festen där det bjöds på olika aktiviteter.

Detta är en läsartext.

Annons

Mats Edlund gestaltade fixaren "Alf", en parodi på TV-Ernst. Alf visade, på ett enkelt sätt, hur man gör en ljusstake av en ananas och en tredelad kasserad, skurkäpp.

Dessa delar fungerade som ben till alstret. Med diverse ingrepp och handgrepp kom resultatet att bli lysande, speciellt när ljusen i staken tändes, som kronan på verket.

Ett julspel, med julens budskap, fick publiken också ta del av. Scenen var uppbyggd som ett stall med krubba och en stjärna.

Annons

Annons

Där fanns huvudpersonerna, Maria, Josef och Jesusbarnet. De omringades av agerande änglar, herdar, får, vise män och även en åsna. Föreställningen utfördes proffsigt av både barn och vuxna aktörer.

Julspelet framfördes på ett proffsigt sätt.

Maria Åström var berättande röst och läste julevangeliet ur bibeln under tiden. Maria Nordkvist och Hedvig Ulander sjöng julsånger som förstärkte julstämningen.

Daniel Nordkvist spelade till. Daniel Forsberg höll en kortare andakt via länk och sedan blev det dags för olika tävlingar där barnen, och även vuxna, fick vara med.

Bland annat blev det en typ av "Mästarens mästare" och "rita knorr på grisen" och även en del andra tävlingar. Publiken var med och röstade fram vinnarna.

Sist blev det en lotteridragning där Maud Edlunds, egenhändigt tillverkade, pepparkakshus lottades ut. Den lyckliga vinnaren blev Valma Nordkvist, som under applåder fick gå fram och hämta den fina vinsten.

Festen avslutades med skinksmörgås och saffransbulle i serveringsvåningen, dit alla var välkomna.

E E A

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy