Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Har Regionen verkligen råd med julklappar?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: TT, Hanna Persson

Annons

När samhället växlar upp i spåren av pandemin, då gör Region Västernorrland tvärt om och pausar den så viktiga fortsatta vaccineringen under ett par veckor. Mitt tips i en bekymmersam tid är att utnyttja militären, hemvärn, lottakårer och andra frivilliga sjukvårdskunniga. Det är ALLVAR nu och vad militären beträffar finns dessa redan på lönelistan.

Annons

Jag undrar även hur Region Västernorrland kan använda skattemedel för att ge drygt 7 000 anställda en julklapp på 1 000 kronor var, alltså mer än 7 miljoner kronor! En undersköterska eller sjuksköterska borde i stället få bättre lön under hela året. En lönegräns för denna julklapp hade också varit befogad: tjänar du exempelvis mindre än 40 000 kronor i månaden, ja då kan du få lite extra uppmuntran. Om det nu finns ekonomiska medel att tillgå inom en verksamhet som blöder ekonomiskt.

Annons

Frågan är också: behöver verkligen en läkare eller en person som avlönas i miljonklassen denna så kallade julklapp– och räknas även de förtroendevalda in bland julklappsmottagarna?

Till sist: varför är våra kommunpolitiker i Örnsköldsvik så osynliga i dessa tuffa tider? Det är ju snart valår!

Förvånad

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy