Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Vilka som kör är tydligen viktigare än avgångstider för Norrtåg

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Replik på ”Norrtåg: Avgångstider viktigare än vilka som kör” (ÖA 18/12).

Jag blev genuint glad när jag läste rubriken på Joakim Bergs (Norrtåg AB) svar på min insändare. Vi är ju helt överens. Äntligen någon som förstår att för oss arbetspendlare, så spelar det ingen roll vem som kör tågen bara avgångstiden passar.

Annons

Annons

När jag sedan läste svaret, eller jag kan lika gärna skriva icke-svaret, så blev jag djupt besviken.

”Det finns flera frågor som är viktiga för att fler ska resa med tåg där fler ett utökat utbud är en möjlig väg, men att börja med att diskutera vem som ska köra dessa avgångar är att börja i fel ände.”

Joakim Berg verkar ha helt missförstått hela frågeställningen och levererar ett icke-svar kring själva kärnan i frågeställningen.

Jag ställer därför frågan igen: Varför vill ni inte samarbeta med SJ, så det INTE spelar någon roll för oss pendlare vem som kör tågen, bara avgångstiden passar?

På din egen fråga ”Vi tycker därför att det är viktigare att fokusera på när du som arbetspendlare skulle vilja resa och vilket utbud tror du blir viktigt för att fler i de fyra nordligaste länen ska välja tåget?” har du själv svaret i rubriken: Avgångstider viktigare än vilka som kör.

Ett biljettsamarbete skulle utöka antal möjliga avgångar att välja mellan och göra pendlandet mindre sårbart till exempel i samband med inställda avgångar.

Arbetspendlaren

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy