Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Julotta i Örnsköldsviks församlingshem

Örnsköldsviks kyrka är under renovering, varför årets julotta fick maka på sig till församlingshemmet, vilket fungerade alldeles utmärkt. Kyrkans musiker Jonas Nyström formade julottan med vackra julpsalmer med hjälp av en 11-manna ensemble ur Motettkören, kryddat med trumpetaren Lukas Johansson och solisten Simon Byhamre.

Detta är en läsartext.

Stilla natt med Simon Byhamre och Motettkören, där Gunnar Sundman stundom använde tvärflöjten.

Annons

På utsatt tid klockan 7:00 inleddes julottan med "Det är en ros utsprungen" på trumpet, följd av klockringning, varpå församlingen sjöng alla fyra verserna av "Var hälsad sköna morgonstund" till Jonas Nyströms pianospel.

Efter att prästen Karin Sivertsson läst julevangeliet var det dags för Motettkören att stämningsfullt sjunga "När juldagsmorgon glimmar" till piano och trumpet, innan solisten Simon Byhamre uppbackad av Motettkören sjöng "Stilla Natt", så man fick rysningar genom hela kroppen.

Annons

Annons

Motettkören kom med 11 sångare till julottan. Här tillsammans med körledaren Jonas Nyström och trumpetaren Lukas Johansson.

Avslutningen med "O helga natt" blev ett mäktigt crescendo. Allting stegrades och Simon Byhamre tog i ända ner ifrån tårna, kören gav ordentlig skjuts i ryggen åt Simon och Lukas Johansson fyllde lungorna till bristningsgränsen, då Jonas Nyström med sitt pianospel lade en mycket vacker matta att utgå ifrån. Det blev stående ovationer och julotteregisören Jonas Nyström sken som sola i Karlstad då folk kom fram och tackade.

En sådan julotta har jag aldrig tidigare fått uppleva och att sedan få bli bjuden på glöggmingel gjorde inte saken sämre.

Kjell Larsson

Det är en ros utsprungen med trumpetaren Lukas Johansson ackompanjerad av pianisten Jonas Nyström.

Karin Sivertsson förkunnade julens glada budskap från den lilla predikstolen i Ö-viks församlingshem inför cirka 50 julottebesökare.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy