Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Insändare
Vi kämpar hårt för Ö-viks hemlösa djur

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Maria Edstrand

Annons

Aldrig förr har det funnits en sådan drivkraft, engagemang och kraft för att göra skillnad för hemlösa djur i Örnsköldsvik som det gör nu. Aldrig förr har så många hemlösa djur och då framför allt katter i Örnsköldsvik fått hjälp som nu. Aldrig förr har ett fåtal personer kämpat så hårt som Djurskyddet Örnsköldsvik gör just nu.

Innevarande år så har denna förening haft kostnader kopplade till djursjukvård på nästan 300 000 kronor och utöver det: foder- och lokalkostnader för närmare 200 000 kronor.

Ett vanligt missförstånd är att denna förening har ekonomiskt bidrag och stöd från kommunalt eller statligt håll. Det är än så länge bara en utopi, en förhoppning och en önskan att Örnsköldsviks kommun skulle kunna bistå med ekonomiskt stöd för att hjälpa hemlösa djur i vår kommun.

Annons

Det finns därför av förklarliga, ekonomiska skäl ingen person i denna förening som är avlönad och sköter all skötsel av katthemmet, ett katthem där det i runda slängar kommer in ett hundratal katter per år. Det finns ingen person i denna förening som är avlönad och har jour dygnet runt, året runt. Och det finns ingen person i denna förening som är avlönad och åker i genomsnitt 30 mil i veckan i vår kommun för att fånga in, hämta och ta hand om övergivna katter. Det finns ingen avlönad person i denna förening som sköter den mycket omfattande administrationen av alla uppgifter som är ett krav från tillståndsgivande myndigheter för att driva verksamhet med djur.

Annons

Bild: Johanna Dyrén

Den enda ersättning som utgår till personer i denna förening är mjuka tassar som trampar tryggt i en rytmisk takt mot en famn, ett dovt spinnande och tacksamma ögon. Det är vad ideella eldsjälar plockar ur detta arbete – kärlek och tacksamhet. Ett osjälviskt arbete som behövs för att djurs välmående i delar av vår kommun och hos vissa personer inte är värt något.

Så vi klargör här och nu: det utgår inget stöd eller bidrag till denna förening från Örnsköldsviks kommun. De verkar inte se samhällsnyttan i det arbete denna förening gör.

Våra dörrar är, precis som vår jourtelefon, öppna dygnet runt för Örnsköldsviks kommun. Vi finns här och vi skulle med glädje visa er vad det är vi gör för kommunen Örnsköldsvik, folket som bor här och framför allt djuren. Mycket av det vi gör är lika engagerande och glädjande som Modo Hockey och alla industrier samlat.

Annons

Detta är något man utan att fundera över gärna lägger sin tid, energi och hela själ i. Varje månad skänker privatpersoner av sina hårt intjänade pengar till oss för att vi ska kunna fortsätta detta arbete. Varför skulle de osjälviskt fortsätta göra detta om det inte är rätt sak att göra? Och vi tror att många av dessa kommuninvånare skulle säga att de gärna ser att deras skattepengar går till detta istället för mycket annat ni ger bidrag till.

Örnsköldsviks kommun, ni borde ha ett mycket större intresse i vad en ideell förening som denna gör i och för vår kommun.

Styrelsen Djurskyddet Örnsköldsvik genom Karoline Bergström, styrelseordförande

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy