Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Pingstbrass i Själevads kyrka på fjärde advent

Vid Pingstbrassets julkonsert på fjärde advent i Själevads kyrka började den glada prästen Ulla-Britt Sundin med att hälsa den stora publiken varmt välkommen. Den tangerade nästan 160 personer, vilket är max för Själevads kyrka under rådande restriktioner.

Detta är en läsartext.

Daniel Sundberg har fått Guds gåva att leda Pingstbrasset och föra ut det kristna budskapet på ett målande sätt, där musiken är nyckeln för att ta sig in.

Annons

Därefter vände hon sig till Pingstbrasset med dirigenten Daniel Sundberg och pratade varmt och länge om glädjen att se fyra från Minibrasset på plats. Har man fyllt sex år kan man få vara med och sedan finns det ingen övre gräns, utan så småningom övergår man till att spela i det stora Pingstbrasset med bläckblåsinstrument med dov klang. Efter att Ulla-Britt också hälsat solisterna Camilla & Daniel Klinth välkomna, ringdes konserten in till kyrkklockorna.

Pingstbrasset öppnade med ”Den heliga staden” och det som fängslade mig allra mest var Daniel Sundbergs utstrålning då han presenterade det spelade stycket med stöd av orden ”Då ni spelar är det som en bit av himlen kommer ned”, myntade av Håkan Dahlén, innan han förklarade att den heliga staden var Jerusalem.

Annons

Daniel Sundberg längst till höger i kornettkvintetten.

Annons

Så var det dags för Minibrasset i tomteluvor att göra entré och tillsammans med Pingstbrasset spela ”Jingle Bells” samt tre nummer till, innan de med välförtjänta applåder lämnade scenen och Ulla-Britt Sundin höll en betraktelse om det lilla barnet i en krubba i Betlehem. Det är så lätt att glömma varför vi firar jul, men ingen riktig jul om man inte går tillbaka till händelsen i Betlehem då Maria födde sin och Josefs son avlad av den Helige Ande.

Pingstbrasset må vara hur bra som helst, men pricken över i satte sopranen Camilla Klinth dit med sin skolade personliga röst ackompanjerad på gitarr av Stefan Klinth. Mycket fylligt blev det ihop med Pingstbrasset och trumpetsolon av Daniel Sundberg. Det gav både spets, bredd och djup i solona.

Stack ut gjorde också Pingstbrassets Kornettkvintett, där Daniel Sundberg var anförare.

De äkta paret Camilla & Stefan Klinth fick det att lysa extra starkt under julkonserten i Själevads kyrka.

Av allt att döma lär Pingstbrasset få komma tillbaka till Själevads kyrka. Något att se fram emot för oss alla, som med lätta steg gav oss ut i mörkret efter att den 90 minuter långa konserten tog slut med extranumret ”Stilla natt”. Slutnumret ”The light of the world” var lysande genom att Daniel Sundberg först höll en målande betraktelse av sången vilket gav extra glans åt det hela.

Ett stort tack till Svenska kyrkan som bjöd in Pingstbrasset den här kvällen, fem nätter före jul.

Kjell Larsson

De små tomtenissarna gjorde succé vid julkonserten ihop med sina läromästare i Pingstbrasset.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy