Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Kapellet blev finalen för torsdagssopporna

Den 9 december avslutades höstens torsdagssoppor i Örnsköldsviks Församlingshem med julgröt till musik av Kapellet. Det var idel ädel adel, som bjöd på lättsmälta smäktande toner under en timmes lunch, som avslutades med kaffe och pepparkaka.

Detta är en läsartext.

Monika Kvist och Greger Jakobsson hjälptes åt med en finsk vals.

Annons

Kapellet bestod för dagen av brasset (Sören Kvist valthorn, Åke Collin trumpet), träblåsinstrument (Tage Hellman klarinett, Gun-Marie Nilsson och Gunnar Sundman tvärflöjt), stråkar (Monica Kvist basfiol) och slagverk (Bosse Nilsson trummor, Greger Jakobsson piano).

Bland de smäktande tonerna kan nämnas ”Du svarte Zigenare”. Sången under lunchen inskränkte sig till ”Knalle Juls vals”, som Gunnar Sundman sjöng med stort eftertryck. För att hedra de finländska matgästerna spelade Greger Jakobsson ”Finsk vals” på dragspel, understödd av Monika Kvist basfiol.

Annons

Annons

Tage Hellman kommer från en musikalisk familj och spelar lika bra klarinett som saxofon. En allround musiker som är mycket lätt att spela med i alla sammanhang.

Julstämningen infann sig med melodiska ”White Christmas” och ”Nu tändas åter ljusen i min lilla stad”.

Ett stort tack till alla musiker under hösten, vilka har ställt upp gratis för att stödja Svenska kyrkans internationella hjälparbete. Nu blir det uppehåll till slutet av januari innan torsdagssoppan till musik är tillbaka, så att kyrkans ideella medarbetare hinner fira jul och ladda om batterierna. De gör en enastående osjälvisk insats för att kunna servera en fullvärdig lunch för endast 70 kr.

Kjell Larsson

Tage Hellman klarinett, Åke Collin trumpet och Sören Kvist valthorn har ett mycket bra stöd i ryggen. Bosse Nilsson på trummor gillar all slags musik och brinner extra mycket för jazz.

Gunnar Sundman har taget ett steg fram och sjunger här Evert Taubes ”Knalle Juls vals”, medan Gun-Marie Nilsson sitter kvar med sin tvärflöjt.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy